Advertise Here

aZie

- Another Blogger Blog's

Comments: (0)

                    Assalamualaikum wbt


Thank you so much to le ex-roommate for this surprise gift. I'm touched. May Allah grant you with good things, may Allah ease your journey in phd. May Allah always and always bless you. Aamin.

Tiada yg lebih indah bg sebuah pershbtn melainkan pershbtn itu berteraskan lillahitaala. Syg kau lillahitaala. Semoga kte akn trs bershbt smpi ke syurgaNya. Take care! ❤
Comments: (0)

Assalamualaikum wbt.

Tak boleh tidur. Fikir macam2. Fikir btl ke ni keputusan terbaek yg aku da buat. Fikir boleh ke aku adapt dgn new environment nti. Fikir boleh ke aku survive kt situ nti. Allahu Akhbar.

Kalau ikt bln mac ni, genaplah 4thn bekerja shif di tpt dan team yg sm. Sesuatu yg xpenh diimpikan. But alhamdulillah, i managed to do it till 4years. Surprising. Hihihi.

Sudah 4thn. Sudah rs selesa sgt. Sudah rs comfort zone yg mne malas dah nak carik team/keje baru. Tp peluang dtg. Btl lah peluang tu xdtg byk kali dlm hdp. Setelah berfikir pjg dan ditimbang tara semuanya, finally i choose to change. Back to normal life. Hey, no more night shift! But surely, i'll miss every single things. Will miss working in night shift, which xsemua org merasa dan boleh buat. Will miss my bestfriend, my manager, my team and everythg lahh. Hey, rasa nak nanges.. **tepuk bahu, life must go on**

To all my team members and manager, i'm glad and thankful, having the opportunity to work with all of you. Thank you for the knowledges, for all ups and downs. Really appreciated. I learnt many things. I wish all the best to all of you. Lets hope and pray for the best. InsyaAllah.☺

Today is the day. May Allah ease everythg. Aamin.

Comments: (0)

Assalamualaikum wbt.

First time order barang kt lazada. Ade byk diskaun. Dan dah lama pn carik bnda alah ni. Yeahhh finally i have one. Nampak lbh kemas dan tersusun. Gaya mcm particular sgt. Hahahaha. Overall puas hati la. Ok sekian. Just do it yourself..

Comments: (0)

                    Assalamualaikum wbt.


"Semoge yg hilang dan pergi, Allah ganti dgn yg lebih baik dan luar biasa.." 

Bukan mudah nk berlapang dada. Berpisah dgn kwn sekerja yg hampir 4thn bersama. Hey you. I'm gonna miss u! May ur frenship remain till jannah. Walau jauh di mata, percayalah di hati dekat sgt. 

Apa2 pn life must go on. Walau sedih mcm mana pn, happiness tu kite yg bole create. Kite yg boleh utk memilih nak happy ke tak. So be happy. Appreciate every single things in our life.

All the best le officemate! ❤
Comments: (0)

                     Assalamualaikum wbt.

"Jangan engkau jadikan pujian manusia sebagai motivasi unggul kerana dia akan mencelamu di kemudian hari. 

Jangan engkau jadikan duit sebagai motivasi unggul kerana ia akn hilang dan habis.

Jangan engkau jadikan pangkat sebagai motivasi unggul kerana ia akn tamat dan dicemburui.

Jangan engkau jadikan keluarga sebagai motivasi unggul kerana mereka jua akn mati.

Tetapi jadikan Allah, Rasul dan syurga yg dijanjikanNya sebagai motivasi, pasti Allah tdk akn mati dan janjiNya pula tdk akn mengecewakan.." - pg. 26-27

"Sesungguhnya Allah menyukai seseorang kamu apabila ia melakukan sesuatu kerja, ia sentiasa memperkemas dan menekuninya - Riwayat Al-Tabarani.." - pg. 137

"Rasulullah saw sentiasa memberi peringatan bahawa sentiasalah mencari dan memikirkan amalan dan kehebatan mereka yg lbh drpd kita. Manakala dlm hal dunia, segeralah melihat mereka yg kurang bernasib baik. Dgn itu kita akn sentiasa mensyukuri nikmatNya.." - pg. 148


OFD

Comments: (0)

Assalamualaikum wbt.

Post pertama utk thn 2016. Semoga thn baru ni membw lbh byk kebaikan utk kte.

OFD. suke sgt buku ni.. hihihi. Tq kpd shbt yg tlg belikan. Jasamu dikenang.

Seperti biase, berkongsi kata-kata yg dpt menjd motivasi diri.. 

"Anything good that comes in your life is because Allah blesses you. He blesses you with good health, loving family and friends, He tests you with hardship and gives you strength to overfome them. And Allah's blessing comes because of a parent's blessing. Search for that something good in your life.." - pg. 66

"Allah brings us down so that we can learn how to get back. He promises with every difficulty, there is a relief.." - pg. 67

"Those who believe, and whose hearts find satisfaction in the remembrance of God : for without doubt in the remembrance of God do hearts find satisfaction.." Ar-Ra'd - pg. 76

"Happiness is not something we define by with whom we're happy. Happiness is when we see those whom we love happy.." - pg. 94

"Friendship was not time-dependent. It could blossom in a minute and also burn ashes in seconds.." - pg. 235