Advertise Here

aZie

- Another Blogger Blog's

Assalamualaikum wbt.

Ini kali kedua sy join VL utk company. Aktif btl. Mcm2 program ada. Cuma malas dgn rajen je nk join ke x. Hikhik..

Utk thn 2015 ni, sy dan mus dah decide nk join sebyk mgkn aktiviti company. So, here we go.

Bertempat di ukm, 1st time msk sini. Besar amat.. ump xleh lawan r. Hahaha. Tp, ump tetp d hati... tmpt jatuh lg dikenang inikan pula tpt berkasih. Ecehhhh. **merepek**

Kami ditugskn utk jd babysitter buat kanak2 autisme ini sementara ibu bapa mereka attend seminar sume. Makanya sy berpsgn dgn mus, menjg salah seorg ank autisme ini. Ya Allah, comell sgtt. Mak die ckp sejak2 die msk sekola little calips, die da xpndai express marah2 lg. Da kurang. Da pndai bercampur. Seronok sgt berpeluang lbh dekat utk mengenali kanak2 autisme ni.

May Allah bless you, adek humaira.
-RINDU-

So cute! 

Comments: (0)

                    Assalamualaikum wbt.


Ini kisah benar. Dari seorang penulis. Membacanya buat pertama kali, melahirkan rs kagum buat seorang insan hebat, Dr Swee. Yg merakamkan detik-detik kesedihan, kejatuhan, penganiyaan, dan kekejaman ke ats rakyat palestin oleh Israel laknatullah. Perkongsian yg diceritakan atas pengalaman beliau sndiri ketika berkhidmat sebagai sukarela doktor pakar bedah di kem sabra dan shatila pd thn 1982. Tahniah dr 4 the great writings! Penulisan yg sgt memberi kesan d hati..

"Berbanding dahulu, kini sy mula mengerti erti perjuangan sbnr. Hari ini kita bersm sm, berkongsi pengalaman sesama kita, ketawa dan menangis bersm. Esok, salah seorang drpd kita akn pergi buat selama-lamanya. Wlpn begitu, kita akn trs melangkah dan meneruskn perjuangan krn hny begitulah caranya kita dpt mengucapkn terima ksh kpd mereka yg tlh menyabung nyawa dgn penuh berani.. "

Teruskn berjuang wahai saudara2 ku di bumi palestin. Dan di mana saja bumi yg menjd mgsa kekejaman israel ini. 

Ya Allah, moge kemenangan milik mereka suatu hari nanti. 

 Ya Allah, kurniakan kesabaran dan semgt juang yg tggi kpd seluruh muslimin dan muslimat dlm menghadapi fitnah dunia akhr zaman ini.

aamiin.

Assalamualaikum wbt.

Sharing tazkirah jumaat. Antara 5 cara utk mendptkn hati yg bersih:-

1 - banyakkan membaca alquran dan memahami isi kandungannya. Sebaiknya bkn setakat membaca, tp cuba utk mendalami, memahami dan mengamalkn isi terjemahannya.

2 - banyakkan melakukan amal ibadat dan kebaikan, dan memperbanyakkan zikrullah.

3 - menziarahi org sakit dan mengiringi jenazah ke kubur. Dengan itu kita akan lebih utk mengingatkan diri kpd kematian dan persediaan menghadapinya.

4 - makan mknn yg halal. Dan pastikan bkn setakat mknn itu shj, malah sumber mendptkn duit tu jgk mestilah dr cara yg halal agar beroleh keberkatan hdp.

5 - banyakkan utk menghadiri majlis2 ilmu dan mendgr nasehat. Dgnnya, hati akn hidup dan insyaAllah tdk akn mati.

Mari sm2 kte muhasabah diri.
Mari sm2 kte memperbaiki diri ke arh kebaikan.
InsyaAllah. May Allah bless.
Allahumma aamiin.

Comments: (0)

Assalamualaikum wbt..

Smlm utk pertama kalinye slps 3thn bekerja di sini, dpt join HIV volunteer. Bertpt di MSU. Ade convocation. sy bertugas dr pkl 1pm smpi 5pm je. Ade byk booth. Ade mcm2 aktiviti, games, survey, dan mcm2 lg.

Dan ini, antara sticky notes comeii. Ucapan khas utk penghidap HIV. stay strong and b positive! 

Everyone have a past, good or bad. Most importantly, keep doing good deeds. May Allah accept it.

Seronok sgt dpt join volunteer ni. Tq bff for spending time for this event. Ceewaahh. Nti kte join lg kayy.. ❤❤❤
Comments: (0)

Assalamualaikum wbt.

Membaca buku siri santai2.. kisah rumah tgga... Hehe.. 

"Hidup berumah tgga mesti ada saling memahami dan saling mengingati. Kalau tak ada sikap begitu, bermakna hdp rumah tgga kau ibarat daun yg tak bersambung ke ranting, atau ibarat kacang yg tak ada kulit, atau ibarat ada duit tapi tak beli apa-apa.." - pg. 11


"Bernikah itu menjemput rezeki.." - pg. 100


"Ibn Abbas pernah berkata, para isteri berhak merasakan suasana pershbtn dan pergaulan yg baik drpd suami mereka, sebagaimana mereka pn berkewajipan utk melakukan ketaatan dlm hal yg memang diwajibkn ats mereka terhdp suami mereka.." - pg. 171

Comments: (0)

Assalamualaikum wbt.

05.04.2015

Happy birthday le bf. Antara kte bertujuh, die yg plg awl turn 27thn nih. Die jg yg plg awl memecahkn tradisi geng single n hepy ktorg. Hehe. 

Semoge dgn pertmbhn usia, bertmbh jua iman, ilmu, amal dan taqwa.

Moge berjy dlm khdupan d dunia dan akhrt. Diberkati dan dirahmati hdpmu sekeluarga..

We love you soo muccchhieee.hehe