Advertise Here

aZie

- Another Blogger Blog's

Comments: (0)
Assalamualaikum wbt,

i'm looking for this book. xsabar nk beli. prof muhaya, one of my favourite women samada dlm bidang akademik, agama, mahupun peribadi.

she's my inspiration. 


p/s : proud with u. may Allah bless. :D
Assalamualaikum wbt,

selamat hari lahir, mak!

28.o8.2o13

angah syg mak sgt2. <3

moge Allah berkati dan permudahkan hdp mak. moge Allah makbulkn sgl yg mak hajati. dan moge yg baek2 saje dlm hdpmu.

-amen-


Comments: (0)
Assalamualaikum wbt,

finally, inilah konvoi raye terakhir saye. dgn geng2 sekola. yg mmg menggila dr zaman comot ms sekola smpailah skrg. 

how time flies. msg2 da bsr pjg. we are 25th. hahahaha.

may ur frenship remain forever till jannah. <3


Comments: (0)
Assalamualaikum wbt,

17 Syawal.

yeahhhhhh.. ni team gegurl sahaje. hahaha. sbb yg join semua pn perempuan je. seronok dpt kumpul rmai2 mcm ni. kalaupun hari2 dpt mcm ni kn bestnya. 

2nd konvoi raye bersm opismate kesygn sy. 
moge ukhwah ini kekal selamanya.
sygggggg korangggg, tqqq utk semuanye. :D



Comments: (2)
Assalamualaikum wbt,

rabu lepas ade potluck dekt opis. kami bwk macam2. ade nasi impit, lemang, rendang, kuah kacang, kuih2 dan mcm2 lg. Alhamdulillah, thn kedua potluck d opis sempena dgn hari raye. best. awesome. tp syg angkara kesibukan dan terlupe, makanya tiada satu pictuce pn yg sempat diambil. aisehhhhh. terkilan sgt. hahahahaha. 

:D
Comments: (0)
Assalamualaikum wbt,

mode kerja pls come to me. hahahaha

yeah, hr ni last day bersenang lenang, bergembira, bergile gile. sbb esok ofiicially akn mula bekerja setelah hmpir 15 hari bercuti start dari ramdhan dan seterusnya berhari raya d bulan syawal. 

ewah ewah. lm sgt cutinye. byk ms terisi dgn mcm2 aktiviti. dapat konvoi raye, balek kg, bertemu keluarga, sanak saudara dan kwn2. Alhamdulillah Allah msh kasik kesemptn itu.

makanya, all the best. selamat memulakan tugas dan tggjwb utk sy pd hr esk... :D
dan moge Allah permudahi sgl urusan sy.
-amen-

p/s: msh mode raye. 13 Syawal. :D 
Comments: (0)
Assalamualaikum wbt

hari ni da 1o syawal. Alhamdulillah baru berkesempatan berjalan bersama teman-teman. wlpn xramai join tp cukupla utk mengeratkn silaturrahim sesama kami.. :D

konvoi raye pertama utk thn ini. moge berkesemptn lg d thn hdpn. insyaAllah..


Comments: (0)
Assalamualaikum wbt,,

8syawal,

smlm pegi port dickson. ok specifiknye teluk kemang. jalan2 carik makan. eh silap. jalan2 mandi manda. musim cuti sekola lg, so rmaila jgk yg amek kesemptn berpicnic d sini. :D

wlpn bertiga, kemeriahannya tetp terasa.. ecece. hehehe


sesekali lepak2 kt pantai mcm ni sgtla best. selain release tnsion udaranye yg segar dan pandangan yg saujana mata memndang seakan memberi terapi buat diri. 

bersyukur ats nikmat keamanan yg dinikmati oleh Malaysia.
#prayforIslam#
Ya Allah bantulah orang-orang Islam yg sedg berjuang atas agamamu. 
-amen-
Comments: (0)
Assalamualaikum wbt,


“Sebaik baik sahabat disisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap temannya dan sebaik baik jiran disisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap jirannya” (H.R al-Hakim) 

Seorang bijak pandai berpesan kepada anak lelakinya: “Wahai anakku, sekiranya engkau berasa perlu untuk bersahabat dengan seseorang, maka hendaklah engkau memilih orang yang sifatnya seperti berikut:
  • Jika engkau berbakti kepadanya, dia akan melindungi kamu;
  • Jika engkau rapatkan persahabatan dengannya, dia akan membalas balik persahabatan kamu;
  • Jika engkau memerlu pertolongan daripadanya, dia akan membantu kamu;
  • Jika engkau menghulurkan sesuatu kebaikan kepadanya, dia akan menerimanya dengan baik;
  • Jika dia mendapat sesuatu kebajikan (bantuan) daripada kamu, dia akan menghargai atau menyebut kebaikan kamu;
  • Jika dia melihat sesuatu yang tidak baik daripada kamu, dia akan menutupnya;
  • Jika engkau meminta bantuan daripadanya, dia akan mengusahakannya;
  • Jika engkau berdiam diri (kerana malu hendak meminta), dia akan menayakan kesusahan kamu;
  • Jika datang sesuatu bencana menimpa dirimu, dia akan meringankan kesusahan kamu;
  • Jika engkau berkata kepadanya, nescaya dia akan membenarkan kamu;
  • Jika engkau merancangkan sesuatu, nescaya dia akan membantu kamu;
  • Jika kamu berdua berselisih faham, nescaya dia lebih senang mengalah untuk menjaga kepentingan persahabatan.
  • Dia membantumu menunaikan tanggungjawab serta melarang melakukan perkara buruk dan maksiat
  • Dia mendorongmu mencapai kejayaan didunia dan akhirat.

precious.
friendsforever
-amen-
Comments: (0)
Assalamualaikum wbt,

6 syawal 1434H

Alhamdulillah sudah 6 hari d bulan syawal. bile da bsr2 keadaan da xsm mcm ms kecik2 dulu. kemeriahan raye xsm mcm yg dirasai oleh kanak2. dapat duet raye, pegi rumah org, auww sgt best mengimbas kenangan lalu. ape2 pun, time flies, da 25 thn berkesemptn smbut raye, jadi da rs semuanye. hehehe.

ucapan Nabi dan para shbt d hari raye:-

"Taqabbalallahu minna wa minkum" ertinya : Semoga Allah menerima amalan (amalan dan ibadat di Ramadhan) kami dan kamu".
-amen-

d sini saya ingin mengambil kesempatan utk mengucapkan selamat hari raye aidilfitri buat seluruh muslimin dan muslimat. maaf zahir dan batin jk ade slh silp sy sepnjg perkenalan dgn anda2 semua. 

dan sy jgk ingin berpesan kpd diri sndri dan anda2 semua tentang fadilat puasa sunat 6. ambil dan rebutlah peluang ini. insyaAllah. :D

Puasa sunat enam ini sangat besar fadhilat serta ganjarannya, diriwayatkan daripada Abu Ayyub Al-Anshari Radhiallahu ‘anhu, beliau telah berkata bahwasanya Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda:

Maksudnya:
“Sesiapa yang berpuasa pada bulan Ramadhan, kemudian diikuti dengan puasa enam hari pada bulan Syawal, adalah (puasanya itu) seperti puasa sepanjang tahun.” 
(Hadits Riwayat Imam Muslim)

last, but not least, peace!
potret family 2O13 <3


Comments: (0)
Assalamualaikum wbt,
"Books are one of the best distractions." - pg. 299

"Ya Allah, jauhkanlah aku dari kesedihan, sebagaimana engkau jauhkan antara timur dan barat." - pg. 439

"Kadang-kadang Allah tidak beri apa yang kita hendak, tapi Allah sentiasa beri apa yang kita perlukan." - pg. 44o
Comments: (0)
Assalamualikum wbt,

cookies delivery nama diberi. eh bkn saye yg jual, sj tlg jiran je. hehehehe. dan tempahan mmg tip top time2 musim nk rye nih. 

-order-

-delivery-

Alhamdulillah, seronok..:D
Comments: (0)
Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah berkesemptn utk iftar dgn mereka lg thn ni. yes, they r my schoolmate since form 1 till now. seronoknye bile jumpe ramai2 mcm ni. sbb thn depn blm tntu lg berkesemptn utk iftar bersama lg. InsyaAllah jika diizinkn Tuhan, ade la nti. :D



dan surprise birthday celebration tu mmg unexpected. hehe. tenkiu korang..
korang thu betapa bermakna dan berharganya makna pershbtn kite semua nih. 
moge Allah pelihara pershbtn ini smpi ble2 dan merahmati kite semua.
-amen-

Comments: (2)
Assalamualaikum wbt.

Alhamdulillah. segala puji hny utk Allah, Tuhan sekalian alam. Alhamdulillah msh dipjgkn usia utk memasuki hari ke 23 ramadhan. dan Alhamdulillah, i turn 25th last sunday. terima ksh Ya Tuhan ats segala nikmat yg xpernah putus2. 

belajar utk mensyukuri sglnya.

sudah 25thn d muka bumi ini. muhasabah diri. msh byk kekurangan. msh byk yg perlu dipelajari. 

doaku,

moge Allah kurniakn aku kebaikan.
moge Allah kurniakan aku kejyaan hdp d dunia dan akhrt.
moge Allah permudahi sgl urusan dan tunjukkn jlnnye.
-amen-

terima ksh buat keluarga, sahabat handai dan kenalan yg wish birthday. appreciate. moge doa2 kalian diperkenankan olehNYA.

<3