Advertise Here

aZie

- Another Blogger Blog's

Assalamualaikum wbt,


sedikit motivasi yg digarap dr pembacaan novel ini. buku yg sgt awesome. sy suke watak wanita dlm novel ini. hehehehe

"Ada pujangga berkata, bg setiap minit yg kita marah, kita kerugian 6o saat ketenangan minda." - pg 137

"speak when you are angry and you will make the best speech you will ever regret." - pg.2o5

"the only constant thing in life is change." - pg. 232

"don't stay in one place too long. it was the only way to stay ahead of sadness." - pg 323

"dunia Allah sebegini luas, carilah kebahagiaan sndri. jgn berhrp kebahagiaan drpd org laen" - 42o

Comments: (0)
Assalamualaikum wbt,

29mac-2apr


im flying to sarawak. buat pertama kalinya merentas langit biru. auwwww. feeling awan dania. hahaha. sgt seronok dan pengalaman yg xkn dilupakan la.

sy merasa mee kolok. hehehe. nasi dabai xdpt merasa sbb bkn musim, br thu bermusim rupenye bnda ni. hehehe. kek lapis srwk itu WAJIBBB dicari, dan jln2 smbil menikmati panorama mlm.. suweet!

sy attend wedding kwn yg mmg asal org srwk. mmg sgt berbeza majlis perkahwinan d semenanjung dan srwk. kalau d semenanjung, majlis around pukul 11 smpi 4 la biasenye. tetamu dtg, makan, jumpe pengantin, bergmbr semua. tp berbeza d srwk, tetamu xmkn lg, smpila pengantin smpi, selesai merenjis semua, once bile pengantin ke meja mkn utk santapan, then semua tetamu br start mkn, lps tu terus balek. sgt awesome. tp bezanya pengantin dorg berarak awal la, around 1oam mcm tu. hehehehe.

kesimpulannye, pengalaman bejalan ke negeri org mmg seronok kn. we learn many things. satu malaysia, tp berbagai budaya dan adat resam. itulah indahnya MALAYSIA tanah airku. feeling PRU13 (semmgu ja.. ini kali la... :p

ok, ade rezeki nk jalan2 lg ke tpt laen.. insyaAllah.. hehe
Comments: (2)
Assalamualaikum wbt,


ade mcm2 dlm tu. walau da hampir 2 tahun grad, msh dpt ucapan tahniah. ijan ckp lupe nk kasik time konvo hr tu. hehe. suweet btl! dan gmbr haknuk tu mmg mnjd kenangan terindah buat kami warga In-Smartive.
pahit, manis, suka, duka dikongsi dan dirasa bersm. eceh!

dan ade cd. gmbr ms terbang ke srwk hr tu. will update later,, hehehe.

-sekian-
Assalamualaikum wbt,

Diet terbaek yg diajarkan oleh Rasullah SAW buat seluruh muslim. Moge jd panduan kte bersama. InsyaAllah.


Comments: (0)
Assalamualaikum wbt,

sy memang gemar baca novel since sekolah menengah lg. dan mmg koleksi novel byk sgt.. dan salah satu novel yg penh menjd pujaaan hati, cheewaaahh, adalah novel ini:-


dan bila kwn sy ckp novel ni ade sambungan lg rupenye, sy jd teruja. sy pinjm dari kawan. dan sy dah tamat pn membacanya. hehehe.


sy suke watak afiqah yg diketengahkn dlm novel ni.. sy suke wanita yg berprinsip hdp. eh, apakah... hahaha.. 
dan sy paling xbole lupe ade 1 pantun dlm novel ni. kelakar tp suweet-

Kingkong mati ditelan unta,
Beruk tayang bulu dada,
Orang dirindu tak ingat kita,
Buat apa kita nak ingat kat dia.

-sekian-
Comments: (0)
Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, i'm safely arriving kuala lumpur, lcct on last tuesday. the experiences will never forgotten. i'm really enjoyed the trip so much. may i have a chances again to visiting others next time. insyaAllah.
weeeeee~~~~~


this is my first time flying after 24 years living. syukur. hahahaha.
Assalamualaikum wbt,

hari tu sy rajen nk buat kek batik. ala kek paling simple nk buat tu. bahan2 die pn senang je nk carik. hehehehe.

here we go. projek membuat kek batik.

step 1: sediaknla bahan2 mcm kt bwh ni. 

-Buttercup / marjerin 25og
-biskut merry sepeket tu
-1 sudu teh esen vanila
-1/2 cawan susu pekat
-1/2 cawan gula 
-6 sudu milo
-3 sudu serbuk koko
-6 bijik telor


step 2 : selesai campur2 semua bahan dan kacau smpi pekat, tepek je kt dlm bekas ni.


step 3 : ready to eat. nyummy.. :P


-sekian-