Advertise Here

aZie

- Another Blogger Blog's

Comments: (0)
Assalamualaikum wbt.

saya br jumpe rumet saya yg sorang ni. beberapa jam yg lalu. punyela beriye msj tny ade novel adam & hawa x.. dan sy dgn yakinnye jwb ade.. ni msti pengaruh cite br tu yg d'adaptasi dr novel adam & hawa karya aisya sofea. hehehe.


uniknye tentg rumet sy ni, nama kami sama. sebijik. ejaan pn sama. tp org pggl die zila. hehehe. 15 mins die mintk kt bos die nk kua kejp sbb nak ambil novel ni dr saya. tp biase la. perempuan kalau da jmpe
xdenye 15 mins. berborak sakan. mcm2 nk cerita. dan akhrnye berjnji nk jmpe lg pasni ble2 free. insyaAllah. nasebla sy off hr ni, jd baek hati offer diri pegi carik opis die. xsush. kalo area subang mmg familiar cketla. :)


p/s : saya sgt hepy dpt jmpe rumet sy. sbb da lbh kurg 11 bulan ++ xjmpe die. rndu babe,,,, hahaha. 
Comments: (0)
Assalamualaikum wbt.

Msh dlm mode syawal. sana sini penuh open house. semuanya psl raye. makan, makan, dan makan. hehe.

Potluck.

xketinggalan kt ofis pn ade celebration. penuh gigih msg2 bwk mknn dr rumah. ade rendang, ayam masak merah, daging dendeng, kuah kacang, ketupat, lemang, kek batik, mcm2 jenis kek la, kueh raya
jgn dilupe.

seronok kan dpt mkn same2 mcm ni. err sbnrnye lbh seronok sbb dpt eratkn lg silaturrahim sesama kte. kalo keje asyik stress je, xseronok jgk kn. so sesekali event mcm ni amat tepatla. hehe.

ini kisah potluck utk raye thn 2012. :)

Dari Abi Ayub Al-Anshari, : Bahwa Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda : “Barangsiapa puasa Ramadhan kemudian diikutinya dengan puasa 6 hari di bulan Syawwal, adalah ganjarannya seperti puasa setahun” [Hadith Riwayat Muslim]


p/s : selamat b'puasa sunat 6... ;)
Comments: (2)
Assalamualaikum wbt,

28.08.2012

selamat hari lahir, mak.



terima ksh Ya Allah sbb pinjamkn insan terindah ini dlm hidupku.
terima ksh mak ats kash syg, pengorbanan dan sglnya selama besarkan angah, insyaAllah akn angah hargainya dan igt smpai ke akhr hyt..

Ya Allah, kurniakn kesihatan yg baik utk mak,
Ya Allah, murahkan rezeki mak,
Ya Allah, terimalah sgl amal dan kebajikan yg dilakukan oleh mak,
Ya Allah, matikan mak dlm p'akhiran yg baik,
Ya Allah, masukkan mak ke dalam syurga Firdaus,
Ya Allah, berkati dan rahmatilah mak.

-amen-

p/s : i love u, makkk. :)

Comments: (2)
Assalamualaikum wbt.

25.08.2012

Selamat pengantin baru buat rumet saya, Nurazimah Abd Majid (Kak Azie) dan suami.
Selamat menjalani alam rumah tangga dgn penuh mawaddah, rahmah, dan sakinah.

“Barakallahu lakuma, wa baraka ‘alaikuma, wa jama’a bainakuma fi khair” (maksud: Semoga Allah memberkati kalian berdua dan memberkati atas kalian berdua, dan menghimpunkan kalian berdua dalam kebaikan)

-amen-

p/s : sweet sgt kisah IMAM akk nih.. hehehe :)
Assalamualaikum wbt,

21.08.2012

Walimah Nik Aimie & Suami

Selamat pengantin baru buat sahabat  & rumet ms 3P saya, Nik Aimie Farah Nik Azhan dan suami.
Selamat menjalani alam rumah tangga dgn penuh mawaddah, rahmah, dan sakinah.

“Barakallahu lakuma, wa baraka ‘alaikuma, wa jama’a bainakuma fi khair”  (maksud: Semoga Allah memberkati kalian berdua dan memberkati atas kalian berdua, dan menghimpunkan kalian berdua dalam kebaikan)

-amen-

ini x-rumet saya sekejp ms 3P. :) 

bulan september byk sungguh undangan walimah. saya doakn yg terbaek utk kalian semua. moge Allah berkati segalanya dan permudahkan sgl urusan kalian. Tahniah buat semua yg melangkah ke gerbang perkahwinan. doakn sy jgk. erk.. ;) hehehe.


Happy Birthday


dan selamat hari lahir buat sahabat saya, soleha...
may Allah bless u,
moge success dlm khdupn d dunia dan akhirat,
fren 4eva till jannah!
amen. 

p/s : sorang2 kwn da tuka status xSINGLE lg. selamat berbahagia korang! :)

Comments: (0)
Assalamualaikum wbt.

RAMADHAN.

Alhamdulillah hr ni last ramadhan. Alhamdulillah, msh Allah pjgkn usia utk smpi d akhr ramadhan ini. doa dan hrpnku, moga2 ibadah puasa, dan sgl ibadah yg kte lakukan pd ramadhan thn ini diberkati dan diterima
olehNYA. dan moge2 kte b'kesemptn utk jumpe dgn ramadhan lg d thn hdpn. amen. 

*********************************************************************************
SYAWAL.



esok hari raya. semua sibuk nak balek kg. semua sibuk msk rendang, lemang, ketupat dsb. semua sibuk maen bunga api. selmat b'gembira. syawal bulan suci seolah olah mcm bayi yg bersih suci lahir d dunia, stlh melalui sebulan pembersihn diri d bulan ramadhan. moge2 kte tergolong dlm klgn yg suci bersih itu jg. amen. kalau x, rugi la... ;(

saya nak ambil kesemptn d sini utk ucapkn SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat seluruh MUSLIMIN dan MUSLIMAT yg meraikn hari kebesaran ini.

saya juga nak ambil kesemptn d sini utk MEMOHON MAAF ZAHIR & BATIN, jika ada salah silap saya, terkasar bahasa, t'kecil hati dgn sesiapa jua yg  mengenali diri ini sepnjg p'sahabatan / perkenalan kite. moge dimaafkan. dan minta jua d'halalkn sgl yg t'mkn dan t'minum. hehehe.

lastly, PANDU CERMAT, JIWA SELAMAT. selamat pulang ke kampung halaman. moge selamat pergi dan selamt pulang. moge Allah permudhkn sgl urusan kte semua. selamat m'rapatkn ukhuwwah d syawal ini.. :)

p/s : kwn2 semua, jemput dtg ke rumah raye nanti. nk alamat msj nti ye. hehehe.

Assalamualaikum wbt.

Alhamdulillah, 14 Ramadhan lalu saya dpt join 2nd iftar utk 2012 b'sm kwn2 sekola sy. kwn2 yg saya memang da lama sgt kwn dgn mereka. since form 1 kami start kwn sampaila skrg. dan saya harap ukhuwwah yg terbina ini akn kekal smpi ke akhr hyt. berkawan smpai syurga. amen. ;)


ni gambar lama, tahun 2005. muke pun semua comot2 lg. hehe. tahun tu tahun kami sibuk nk ade exam bsr, ape lg kalau bkn SPM kn. dan gambar ni diambil ms kami join perkhemahan kt Gunung Datok, Negeri Sembilan, masa tgh tngu bas nak balek da time nih.. sweetnye ble igt balek semua kenangan kami bertujuh.
sgt manis. cumanya skrg su da xclose dgn kami. hny tggl kami berenam + sorg lg fiza. yg kami berenam ni mmg kawan smpi skrg la. seronok.


dan 14 Ramadhan lalu bertempt d chicken hartz, sunway pyramid, kami iftar bersm. selalu mmg tradisi kami tiap thn buat event cmni. Alhamdulillah, xpenh miss pn stiap thn. hehe. dan mcm biase, kepalanya siapa lg kn. saya kene keluar awl on that day, sbb nk kene pegi byr deposit. sbb da book kn, so payment kne buat awl. jd saya berkorban utk kalian. demi p'shbtn kte semua. ceewahhh.. hahaha.




lps buat payment, sy tgk tpt yg d'booking. saya cam sbb ade tag nama saya. okla not bad. tpt xsiap setup lg sume. lps tu saya jalan2, solat mgrb dlu, pstu baru bukak pose beriye. hehe.  saya seronok jmpe kekasih hati saya yg 6 ni. sbb dgn diorg paling byk share susah senang bersama. dari zaman sekolah ok, smpaila skrg.. dan saya akan rndu kalau da lama xjmpe diorg. jadi ktorg sebulan sekali or dua bulan sekali msti buat gathering. xkesa la wlpn sekejp. ;)




sambil mkn2, biase la mesti sembang2 kn. tny p'kembgn  diri msg2. bertuka tuka cerita. dan paling wajib, mestila sesi photografi kn. kwn saya saf da ade DSLR. so mmg cun hbs la gmbr2 yg d'tgkp. hehe. saya tngu gmbr dr die la, br dpt update kt blog. ;) masa mkn2 tu, kwn2 saya imbas kembali kisah2 ms kt sekola. ktorg gelak sakan smpi rs senak perot. mmgla zaman sekola sgt indah. byk btl kenangan yg kalau imbas balek bole gelak sorg2. nak2 dgn kwn2 saya yg senget ni semua. hahahaha. ;)



kitorg btol2 keluar dr tpt mkn tu, pukul 9.45, which is 15mins left sblm kedai tu nk tutup. ni mmg btol2 gunakan sepenuhnya kesemptn. hahaha. lps tu ape lg, sesi bergmbr la. kan girlfriends je semua. so xde masalah la nk buat ape pn. hehehe.




inilah kenangan kami girlfriends. korang, saya syg awak awak semua. ;)



p/s : overallnye, saya ade 3 iftar thn ni. Alhamdulillah, saya dpt jumpe dgn kwn2 semua. sy sgt gembira.. ;)

Comments: (0)
Assalamualaikum wbt

Semalam rs rajen nk buat pencuci mulut utk bukak puasa. saya nampak ade roti tinggal 5 keping xde org nk mkn. jd saya decide la nk buat puding roti. tehee.... 

bakar selama 30 minit smpai saya rs mengantok nk tngu. hasilnya terlebih garing la sikit rotinya. tp sedap jer.. :P hehehe. okla utk cubaan pertama kn. xbole nk expect perfect 100%. 

hopefully lps ni boleh improve lg. tp saya gembira sbb dpt kasi family rasa air tgn sndri. bln puasa ni rajen plk nk buat pencuci mulut bgai. hahaha.



Alhamdulillah inilah hasil puding roti saya. :)

p/s : lalilatul qadar dicari melalui ibadat sepnjg ramadhan ini. renung renungkn ;)

Comments: (0)
Assalamualaikum wbt.

Alhamdulillah da msk fasa ke-3 ramadhan which is pembebasan dr api neraka. Alhamdulillah msh lg diberi peluang utk berpuasa. Doa byk2 mintak2 kite semua dijauhkn dari azab ini. sedangkn panas kt dunia
pn xbole tahan, inikn pulak d akhirat nti. muhasabah diri. byk sgt kekurangan yg perlu ditopup.

saya iftar bersama geng2 BCN semalam. uhh, seronok sgt sbb ramai dpt join. mmgla sush sgt nk kumpul rmai2 mcm ni. sbb semua pn cuti laen2, or ade hal msg2 kn. jd xsangka btol seramai ini dpt join iftar smlm. hehehe. terima ksh kwn2 yg berkelapangan dan sudi meluangkn masa utk iftar ini. moga ukhuwwah yg terjalin antara kte semua akn kekal smpai syurga. ;) amen.

saya dpt 2 berita bsr ms iftar smlm. pertamanya dpt wedding card dr zetti. walimah kakak die insyaAllah 1sept ni. dan keduanya pengumuman rasmi dr bro arep tentg walimah die dan ju insyaAllah 16sept belah ju, dan 29sept belah arep. hehehe. kawan2 sy da melangkah satu lgkh ke hdpn. Alhamdulillah moge masjid yg akn dibina d'berkati olehNYA. insyaAllah.

dan saya xsgka ade kwn BCN saya yg non-muslim which is veethia pn join this iftar. adui, sgtla teruja + terharu dgn kesudiannya. die yg excited lbh2. seronok sgt. hehehe.

so far makanan die okla, saya mmg suke la ikan siakap ni kalo msk 3 rasa. hahaha. so no complaint b'coz i'm enjoying my meals very much. hehe. siap tmbh lg. opss. tp orange juice, haish mmg xserasi dgn perut saya la. balek saket perot, sbb orange kn acid, ble perut kosong, trs terjah orange juice, ha hambekla. tp saya redha, asalkn dpt jmpe kwn2 saya ni semua. hehe

saya upload gambar2 gembira ms iftar semlm. korang, duet lbh ni, saya simpan kot2 la ade event ape2 nanti. segala terkurg terlbh mintk d'halalkn semuanya. hehe. saya malas da, tp diorg paksa jgk simpankn dut lbh ni. utk tak m'hampakn semua, saya simpan, tapi kalau saya terlupa ke, mintk igtkn la ye. hehe.





kalau boleh saya nak pergi semua jemputan walimah kwn2, tp apakan dayaku. maafkanla jika saya xdpt pegi walimah anda. jgn risau, saya doakn yg terbaek utk kalian dr jauh.. hehe. 2012 ni semua single2 lg bila iftar dgn bdk2 BCN. single mksd saya belum kawen tu single lg la kn. nti next year, klo pjg umo buat iftar lg, msti ade da berdua, bertiga. ehek.. so sweettt.. :)

p/s : saya byk dpt jemputan walimah kwn2 bln sept ni. xdpt nk pergi semua.. date clash.. :(
Assalamualaikum wbt

Ciri-ciri umur yg diberkati:-

1) Rajen/Suka bersedekah
2) Manfaatkan masa dgn perkara2 yg baek
3) Mentaati kedua ibu bapa
4) Hubungan yg baek dgn manusia.

p/s : moga dgn pertmbhn usia kte setiap thn akn diberkati olehNYA. amen.. da nk msk fasa ketiga. selamat berjuang. ;)
Assalamualaikum wbt.

Ayat yg plg byk diulang ulang oleh imam. dari surah ar-rahman. sungguh memang indah sgt ayat ni, jika direnungi bersama maksudnya.

Maka Nikmat Tuhanmu Yang Manakah Yang Kamu Dustakan? 
(Ar-Rahman : 13, 16, 18, 21, 23, 25, 28, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 45, 47, 49, 
51, 53, 55, 57, 59, 61, 63, 65, 67, 69, 71, 73, 75, 77)

*********************************************************************************
peristiwa nuzul al-quran berlaku pada malam Jumaat, 17 Ramadan, tahun ke-41 daripada keputeraan Nabi Muhamad SAW. 

Perkataan ‘Nuzul’ bererti turun atau berpindah dari atas ke bawah. Bila disebut bahawa al-Quran adalah mukjizat terbesar Nabi SAW maka ianya memberi makna terlalu besar kepada umat Islam terutamanya yang
serius memikirkan rahsia al-Quran.

‘Al-Quran’ bererti bacaan atau himpunan. Di dalamnya terhimpun ayat yang menjelaskan pelbagai perkara meliputi soal tauhid, ibadat, jinayat, muamalat, sains, teknologi dan sebagainya. Kalimah al-Quran, sering dicantumkan dengan rangkai kata ‘al-Quran mukjizat akhir zaman’ atau ‘al-Quran yang mempunyai mukjizat’. Malah inilah sebenarnya kelebihan al-Quran tidak ada satu perkara pun yang dicuaikan atau tertinggal di dalam al-Quran. Dengan lain perkataan segalanya terdapat di dalam al-Quran.

*********************************************************************************
skrg kte berada d fasa kedua ramadhan. iaitu fasa maghfirah (keampunan). sama2 muhasabah diri dan rebut peluang ini. insyaAllah.

p/s : biar kita nampak kalah di mata manusia. tp jangan tewas di depan Tuhan.;)

Assalamualaikum wbt.

sekadar perkongsian. smlm ms saya belek2 buku kt popular, saya jumpa satu buku ni. dan saya agk tertarik dgn susunan aytnya. begitu indah dan penuh puitis. hehe.

Jodoh itu penuh keunikan..

Apabila semakin dikejar, semakin dia berlalu pergi..

Apabila kita hanya menanti, usahkan hadir, bayangnya juga belum pasti..

Kadangkala, antara jodoh dan nafsu, kita sering terkeliru..

Adakah dia jodoh ditunggu, ataupun dia sekadar menyapa sambil berlalu..

Kadangkala hadirnya tidak disangka..

Dia rupa-rupanya, jodoh untuk kita..

Rencam jodoh, manisnya dapat mendamaikan hati, pahitnya dapat menghancurkan diri..

Misterinya DIA, hanya Tuhan Maha Mengetahui..

Apabila dia menyapa, jodohkah namanya?


p/s : buku2 keluaran PTS, memang hebt2.. ;)
Comments: (0)
Assalamualaikum wbt.

entri sblm ni kn sy ckp yg sy menanti iftar utk thn 2012 ni.. ehem. sy da join 1st iftar utk thn 2012 ni. Alhamdulillah. hehe.


dan paling manis, bkn setakat iftar je, tp ade birthday celebration skli. wlpn da 5 hari berlalu, opismate sy msh teruja nk raikn jgk. siap nyanyi lagu happy birthday. rs mcm kanak2 yg smbut harijadi. kan ke meriah dan best. tp sy bkn kanak2 lg, jd malunye.. hahaha. tp sy sgt terharu. dan rs mcm nak nanges pn ade time tu.
tp sbb nk control macho, segnla sy nk nanges dpn tu. nti msti kne bahan. so pura2 tough walau dlm ati, mcm2 perasaan ade. sungguhla sy sgt2 hargai ape jua yg korang buat. sungguh. terima ksh byk kpd sume opismate sy. bos sy ckp, event mcm ni last dia buat dlm team adalah 4 tahun yg lps. so skrg die mule balek utk thn ni, dan birthday celebration sy adalah yg pertama. manalah sy xbertmbh terharu lg. thanks, bos. ;)

sy suke dgn kerja skrg, even da tuka department, da tuka team, da pusing 180 darjah working hours, walau msh d company yg sm, tp sungguhla sy sgt sukekn kerjaya sy skrg. sy rs mcm nk pegang kuat2 pepatah ni, "bersusah susah dahulu, bersenang senang kemudian". insyaAllah. kalau dulu kne hadap coding java, smpi rs nk muntah carik error, or btolkn error dlm system, ble nk kne pggl dgn manager je, mula cuak xtntu arh, bdn xtntu rs, sbb tkot pny psl. manager sy dulu tu siap suruh explain one by one coding tu pegi mane then pegi mana. buat report lg. suruh buat system lg. waaa dan sy agk tertekan. dan btol la jiwa sy bkn dlm programming. sy xbole la nk go through. setakat cket2 tu bole la. lbh2, i don't hv confident. hahaha. sy salute la sape yg bole hadap coding tu lama2. dan serius, mostly the best programmer kt opis sy keje tu, adalah dari INDIA. mereka sgt hebt. tp bole nmpk la mcm mne diorg pny stress keje. i know, i know. hahaha.

dan bile bertukanye profession sy skrg, sy rs more interesting. lbh mencabar. sbb keje sy skrg more to technical. jd sy kene thu byk bnda. skop keje sy kene luas. br bole belajar mcm2. english sy mmg b'terabur la. entahla diorg paham ke x. sbb da mmg lidah melayu kn. bkn lidah omputih. haha. dan sy skrg kurg stress compare ms team dulu. mna ade keje yg xstress kn. sume msti ade. cume kte kne pndai nk control stress tu. i'm learning day by day to improve myself to be better. hopefully, ;)


team sy mmg 1malaysia btl. ade melayu, cina, india, kristian. tp xsemua ade dlm gmbr nih. merata rata la diorg ni. yg teruja dgn kek je dtg dekt2. hahaha. yg paling hensem tu la, bos sy (siap pakai tag - skema btl). skrg dlm gmbr senyum hbs. tp time keje, bos sy jenis yg serius. smpi kdg2 tkot nk jmpe. ape la sy ni. dgn bos pn nk tkot. tp kalo nk mintk cuti laju je jmpe bos. hahahaha. walau dia serius, actually die ok je. sy xde mslh la dgn die. so far, so good. ;)

skrg sy da 6 bulan kt team 1malaysia ni. sy rs seronok. sy rs cukup. dan sy xpenh ambil cuti walau sehari pun lg sepnjg bekerja dlm team ni. tgk betapa workaholicnye sy. hahahaha. tp start hr ni da pecah rekod. sy cuti pjg. smpi 5 hari. dan bile tulis entry ni, sy rs mcm rndu dekt opismate sy semua. walau br jmpe smlm. sy ni mmg pelik, jd abaikn. hahaha.


sy cuma nk ckp, sy senang dgn mereka. dan sy harap agr sy akn terus SENANG b'sm mereka smpi bile2. thanks all for the support, guidance, dan semua yg kte sharing b'sm. sy akn selalu igt. dan thanks utk birthday cake, kueh mueh dan satayyy.. kire ni mcm 2 in 1 la. dlm iftar ade birthday. hehe. kami mkn bersama smbil buat keje. mmg multi tasking. :p hehe.

lastly, sy nk ckp sy syg la korang semua. syg as an opismate, and as a human. :)

p/s : i'm waiting 4 second iftar wit geng2 sekolah sy. 

p/s2 : hari ni da 14 ramadhan. how time flies. :(

Assalamualaikum wbt

aku memulakan tradisi ni sejak msk universiti. ye tradisi bukak puasa b'sm kwn2 atau dlm erti kata laen iftar. maklumla belajar jauh, ape2 pn dgn kwn2 jela. hehe. start dari thn pertama kt universiti lg da mula tradisi ni. seronok sgt. selalunye kne berbincang @ musyawarah dlu la sblm nk set mne2 tpt utk nk mkn tu. consider byk bnda  dr A smpi Z. dari harga smpila kemudhn tpt solat, tandas dan sewaktu dgnnya. kene consider pendpt kwn2 laen jgk. dan selalu yg akn jd kepalanya aku la. erkk, gile kuasa btl! erk, bkn gile kuasa. selalu aku suke bg idea buat itu la, buat ini la. tp mcm biase la, selalu kalo siapa yg rajen sgt nk bg idea itu ini, die la yg kne handle kn.. hahaha, hah, hambek.. but i learn many things when handling events. and actually it's good ok. thanks to kwn2 yg support dr blkg, depn, kiri, kanan,,, xie xie pengyou!!

*********************************************************************************
2007

lokasi : tanjung lumpur, pahang

ms ni br sem 1. muke semua pn ala2 comel gitu. mcm kanak2 ribena. hahaha. 

pertama kali keluar beramai ramai mcm ni sesekali amatla seronok.. kalau dlm kelas, xdenye nk rapat bgai sbb msg2 tekun belajar. time keluar iftar mcm ni la nk bermanja. hehehe.



*********************************************************************************

2008

godek2 laptop, xjumpe ape2 event time bln ramadhan tuk 2008. so aku decide, mgkn thn tu, xde iftar b'sm kwn2 kot. hahaha. so no picture for this year!

*********************************************************************************

2009

lokasi : padang hadapan masjid negeri, kuantan, pahang.

tpt ni mmg famous sgt. dpn tu berderet bazar smpi rambang mata xthu nk makan ape. lps beli mknn, pegila kt padang tu, mkn kt ats rumput. ramai sgt org, so xperlu risau. mmg agk crowded la. tp still ade space utk duduk. lps mkn, marila b'duyun duyun solat kt masjid negeri yg besar dan indah tu. ;) ini b'sm rumetku syg!



lokasi : mahkota tomyam seafood & western food, pahang

ni gabungan kelas gergasi BCN. C31 & C32.. so sweet sbb hampir semua join. tp sedih sbb tu la last iftar bersm kwn2 BCN. the next year da pergi internship. xdenye nk iftar ngn korg da.. waaa.. sedih jap..:(




*********************************************************************************

2010

lokasi : ayam penyet ria, sunway pyramid

3 thn kt ats tu, semua kisah dekat pahang je. sbb 3 thn merantau kt sana kn. tp start 2010 da balek hometown. welcome back.. 

ini ala2 reunion kwn2 sekola. 5years kami sekelas dr form 1 smpi form 5.. muke ni jela. tmbh best, dgn kehadiran one of my chinese fren,voon fei.. agk close jgk ms sekola dlu. kebetulan die sdg sem break, so die decide nk join sekali. hehehe.. mari2.. 

lps tu m'gila dekt stesen sunway pyramid kononnnya. hahahha




*********************************************************************************

2011

lokasi : Seksyen 7, Shah Alam

ini thn merajuk bwk diri. setahaun woo.. eceh. hahaha. byk kenangan 2011 xde dicoretkn dlm blog ni.
haish xpela, hahahaha

ini first iftar bersm ofismate.. zaman belaja da abs, wuhuuu.. seronok sgt, sbb diorg ni best + sekepala + mcm2 la.. hahaha.. 




*********************************************************************************

2012???? tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

terasa indah berukhuwwah dan bersayang sayang dgn kekasih hati ini. doaku moga pershbtn yg terjalin antara kte semua ini diberkati dan kte berkawan smpi syurga,,, insyaAllah.. 

p/s : i'm waiting for this year iftar.. hehehe.. ;)

Comments: (0)
Assalamualaikum wbt,

baru sebentar td menerima sepucuk surat. kusangkakn kiriman kad raye, maklumla skrg kn bulan puasa. msti org byk pos2 kad raye kn. ke da xde lg istilah kad2 raye nih.. errrr... tp jangkaan ku meleset sama sekali. sbb bile kubuka.. ini yg keluar..
tadaaaaaa....
"A SPECIAL CARD"
from a special person in my life



auww. speechless. so sweet. so adorable. so caring. thanks babe. terharu rs. ko still nk kirim kad bgai. buat aku tacing jerr.. :(

p/s : to my beloved rumet, teh ubaidah noh, thanks a lot.. kite kwn smpai syurga. insyaAllah. ILY
Assalamualaikum wbt

Daripada Abdullah Ibnu Umar, sabda Rasulullah SAW, "3 perkara yg akn m'hancurkan manusia:-

1) Sikap kedekut yg diturut
2) Hawa nafsu yg melampau
3) Kagum dgn diri sendiri

muhasabah diri. moga kite semua terhindar dari klgn 3 golongan yg d'sebutkn d'atas ini. insyaAllah. jd berwaspada dan berhati-hati lah...

p/s : mari rebut ganjaran ramadhan. dont miss it. ;)
Comments: (0)
Assalamualaikum wbt

bile time off keje, selalu la merajenkn diri utk memasak. sbnrnye memasak ni xsush pn. cume kene rajen dan ade minat je.. ape2 pun boleh d'pupuk kn. so better learn than never. hahaha.

semalam rase rajen nk msk lbh cket. sj je try menu ni. dari sehari ke sehari da pkir nk buat, tp xkesampaian. so finally ptg smlm tercapai jgk.. hehe. credit to me. ini resipi sukehatiaku.. ade bahan yg aku xletak, dan ade yg tmbh2 sndri. tp alhamdulillah, seisi rumah puji dan sukaknnye.. :P xmsk utk org laen, utk keluarge je. so xdela nk beriye bgai. hahaha.

simple recipe by me ---> mutabak maggi. tbe2 rs teringin nk mkn, carik kt pasar xjmpe, so buat jela sndri.. simple bangat.. klo org expert, pejam mata je bole buat. tp xexpert mcm aku, erkk, terkial kial gk la sbb first time buat sndri.. hehe..



p/s : selain membaca, aku jgk suke memasak!! believe me,, hehehe.. ;)