Advertise Here

aZie

- Another Blogger Blog's

Comments: (6)
Assalamualaikum wbt dan selamat ptg..

barcode. new process of learning. n from morning till now im still absorbing the learning process. seronok bile blaja buat bnda br. paling bes kalo berjaya la kn. sbb da b'sush pyh bc tutorial,
kerah otak dan cari solution br berjaya. jadi br tahu betapa b'nilainya erti sebuah usaha itu. hehehe. bila belaja barcode, teringat PSM. even aku xbuat tjok barcode ms PSM dulu, tp rmai gk kwn2 yg buat. emilia zetty. br phm bile dia tnsion ms kt lab fsk3. b'sm2 aku yg sdg tnsion dgn RFID. manis sungguh saat dan ketika itu. lps da tnsion2, g kafe lepak lelama pastu mkn xhengat. hahahaha. alhamdulillah, kini da bole b'lapang dada sbb PSM da settle. tngu intenship hbs. maka bole buat mjlis kesyukurn. eh, xbole lg. tngu konvo. hehehe.

skrg belaja buat barcode utk company yg sdg intern nih. utk d'tagkn pd segala mcm hardware yg ade d sini. jd senang mahu detect if ade yg t'error d mana mana. sambil2 belaja aku maen2 print jgk. sbb xcited tgk barcode printer nih. unik b'sm bunyinya. dan b'sm ofismate d sini jgk, kami selongkar smpai dlm2 bnda nih. nak tgk mcm mne alat nih operate, n then nk tgk flow dia kalo kite ubah d sini, ubah d sana. n then pusing2 kn roller tu ape jd. huwaa, seronok.teringat lg ms class En Yahya ms 1st sem. habis CPU tu kami bukak selongkar semuanya. nak hafal nama2 components lg. hahahaha. skrg nih, sume bnda pn nak relate ngn masa belaja kn. br rs apa yg belaja dulu kt universiti sedikit sbyk ade m'bntu dlm intern process nih. ade d'aplikasikn jgk. terima ksh lecturer2 sy. :)

mari tgk hasil barcode yg br d'belaja. hehe. :)

1. Printer Cover (in open position)
2. Label Supply Roll Spindle
3. Fixing Tabs
4. Ribbon Mechanism
5. Ribbon Supply Spindle
6. Ribbon Rewind Spindle
7. Printer Carriage Release Lever
8. Backing Paper Opening
9. Detachable Front Panel
10. PAUSE Button
11. PWR., ON-LINE, ERR. Indicators
12. FEED Button
13. Peel-Off Sensor
14. Memory Module Slot (with cover on)

* ni barcode printer components. study molek2. nti msk exam. hahaha *

* the tag without barcode *

* the tag with barcode *

* finally the result *

mula2 xnk keluar taw bnda alah nih. puas la pikir apsl la xnk kelua. but finally, positive. alhamdulillah. b'gembira.

p/s : usaha tgga kjyaan.

p/s 2 : majlis rewang telah b'mula sejak smlm.. mlm ni ade lg dan seterusnya. i love my neighbours.. :)

p/s 3 : how i wish i could turn back to the past. miss. miss.

Comments: (2)

Janganlah kau angkuh melaungkan...

Si dia kepunyaan mu...

Atau kau kepunyaan si dia...

Kerana hakikatnya...

Kita tidak pernah memiliki sesiapa...

Walau sekeping hati seorang insan...

Tidakkah kau sedar...

Hukum alam menyatakan...

Mencintai tidak semestinya memiliki?...

Manusia pandai berpura...

Berlakon di pentas dunia...

Dan bertopeng menutup rahsia..

Tetapi hati...

Tidak pernah berdusta pada empunya...

Tentang perasaan yang bergolak di dalamnya...

Tidakkah kau sedar...

Mungkin si dia melafazkan...

Ungkapan cinta pada mu...

Tetapi hati dan perasaannya...

Tidak pernah berniat begitu...

Dia hanya berselindung...

Di sebalik sejuta alasan...

Dan kau...

Begitu jujur dan setia mencintainya...

Sehingga terlupa..

Hukum alam menyatakan..

Mencintai tidak bermakna memiliki..

Sesungguhnya...

"Aku tidak pernah memiliki diri mu..."

"Dan kau jua tidak memiliki diri ku."

Mengertilah...

Kita sebenarnya kepunyaan..

Yang Maha Esa...

Tiada sesiapa berhak memiliki diri kita...

Kecuali Dia...

Dia mengasihi hamba-Nya...

Dia memiliki hamba-Nya...

Dan ke pangkuan Dia kita akan di kembali.....


p/s : "Sesungguhnya aku berserah diri kepada YANG MAHA HIDUP, YANG TIADA PERNAH MATI. Dan tidak ada daya dan kekuatan melainkan dengan ALLAH.."

BBS

Comments: (2)

Assalamualaikum wbt dan selamat ptg.

ya, aku br selesai. 2 hari yg lps. selesai menamatkn novel yg begitu meruntun jiwa. kisah yg hampir stiap chapter psti ade air air jernih yg mengalir. sungguh b'emosi aku ketika membc buku ini. masakan tdk emosi, jika penulis novel ini jgk menangis saat menyiapkn buku ini. jelas m'buktikan plot ceritanya sungguh sungguh bagos sekali.

patotla sush benar aku mahu m'dptkn buku ini. tiada stok la. mcm mcm. rupanya novel ini terlalu indah, psti jd rebutan bg p'gemar tere-liye. ya, aku jgk br jatoh cinta dgn penulisannya.
sungguh novel yg patot sekali d'miliki oleh stiap org. dan kalian akn rs apa yg aku rs saat m'bc novel ini. begitu sempurna kasih sayang, kerja keras, pengorbanan, dan k'agamaan yg d'pertontonkn dlm novel ini. jadi, selamat membeli dan membaca. dan semoga m'beri pengajaran dan iktibar kpd kite semua. insyaAllah.

Epilog:-

"Dan sungguh di syurga ada bidadari-bidadari bermata jeli (al-Waqiah : 22)"

"Pelupuk mata bidadari bidadari itu selalu berkedip bagaikn sayap burung indah. Mereka baik lg cantik jelita (al-Rahman : 70)"

"Bidadari bidadari syurga, seolah olah adalah telor yg tersimpandgn baik (ash-shaffat : 49)"

" Dengarkanlah kabar gembira ini. Wahai, wanita wanita yg hingga usia 30, 40, atau lbh dari itu, tp belum jg menikah (mgkn krn kekurgn fizikal, tdk ada kesemptn, atau tdk pernah "terpilih" d dunia yg amat keterlaluan mencintai harta dan penampilan wajah). Yakinlah, wanita wanita solehah yg sendiri, namun ttp mengisi hdpnya dgn indah, b'sedekah dan b'kongsi, berbuat baik, dan b'syukur. Kelak d hr akhr sungguh akn mnjd bidadari-bidadari syurga. dan kabar baik itu pastilah benar, bidadari syurga parasnya cantik luar biasa".

" Kita mmg tdk akn pernah tahu. tdk pernah dpt menebak, menduga. tetapi, suatu hr nanti,
salah seorg drpd keluarga yg amat kita cintai pasti akn pergi. siap atau pn tdk. suka atau pun tdk".

p/s : sungguh aku jatoh cinta dgn novel ini.. novel yg benar2 memotivasikn diri sndri supaya lbh m'syukuri d stiap nikmatNya. :)

Comments: (8)
Assalamualaikum wbt dan selamat pg..

syukur masih lg d'beri peluang utk hdp. syukur d ats segala nikmat yg xpenah putus d'berikn olehNya. Alhamdulillah, terima ksh Ya Allah. moga aku tros mnjd klgn hambaMu yg sntiasa b'syukur. amin.

=====================================================================

hari ni jumaat. biase kalo hr jumaat thp keterujaan utk keje tu da b'kurg sbb mood utk b'cuti sude memanggil. hahaha. dan hari ni punye plan mahu ke kl sentarl. i'allah kalo xde hlgn. b'jln2 b'sm kakak kecintaan itu. dan kalo mahu cerita pn stiap jumaat psti begitu. last week ke CM dan b'tembung dgn ijan n tia. sungguh dunia ni mmg kecik benar. pusing2 pn akn jumpe org sm jgk. seronok kn. dan the last 2week b'temu teman ms matrik cik lyana. sungguh xpenh d'duga.

======================================================================

keje byk da settle. alhamdulillah. semakin nk hbs praktikal ni, semakin d'permudhkn sgl keje. serius byk yg aku blaja d sini. even lbh kpd management skill, tp aku suke. aku rs strength aku more to management la compare dgn nak panjat2 smbung cable ms belaja dulu. hahaha. tp kak nisya ckp, kite xkn tahu strength kite d mana except bile da msk dunia pekerjaan sbnr..
skrg pn tgh praktikal da rs mcm intro la utk benar2 msk ke dunia pekerjaan. hehehe..

========================================================================

all the best 2 all kwn2 yg ade interview dan yg sewaktu dgnnye. jg kpd kwn2 yg sdg pressure m'hadapi presentation PSM 1, PSM 2, skill base dan final exm, best of luck. sure u all can do it. pressure tu biase la. aku pn penah alami. dan t'kenang ms skill base. paling xsuke kalo dpt
evaluator en dolah mahupn en ramiza. sbb rs xconfident lgsg. rs mcm "ah, msti mark cket kalo diorg yg evaluate". or msti akn rs "ah, fail la aku nti".. tp bnda2 tu semua hlgn yg bilamana buat aku rs lbh nk fokus kalo dpt diorg. lbh prepare sbb tkot akn byk d'soal nti. so ade hikmah sbnrnye bile dpt lecturer yg serius evaluate. hahaha. aku penah rs. aku penah rs.

* rely miss this lab, switches, routers, n the complicated cables. huwaa.. *

* our superb lecturers. teringat time skill base. haha *
===========================================================================

esok aku ade plan. mahu start buat slide utk presentation LI. the last presentation for UMP. gonna miss the time when we need to do presentation in front of the class. gonna miss the preparation that sacrifice 2,3 or more days before the presentation during study time. gonna miss everythg coz im not sure when i'll meet this kind of presentaion again. people plez.. cherish ur life now coz we gonna miss all the time we through wether in good or bad situations. alwiz pray 4 the best. :)

===========================================================================

dgn b'akhrnye hr jumaat ni, maka 5weeks left b4 the internship end. xsabar. but at the same time aku rs sedih. sbb da close dgn rmai org d sini. dgn boss yg mmg selalu buat aku ketawa xhengat. dgn boss yg xjemu mengusik. dgn boss yg suke pnggil aku "Taiko". sengal gile kn. dgn boss yg xkedekut. selalu blanje taw. dpt wimax free. paling bes. bole download mcm2 kalo nk hrp tenet biase xdapat la.. hahaha. dan akk2 dan abg2 d sini yg sgt sporting. selalu suruh aku jd PA
diorg. hahaha. gonna miss TCSB mate. :(

===========================================================================

ok, sekian sahaje update utk hr ini. semoga b'jumpe lg. insyaAllah.. :)

Comments: (2)

Ya Allah...

Sekiranya mata ini ternampak kelibatnya, Kau jagalah aku dengan menundukkan pandanganku supaya tidak terkena panahan syaitan yang penuh tipu.

Sekiranya fikiran ini dibayangi wajahnya, Kau tepiskanlah bayang itu dengan keinginan yang tinggi untuk melihat wajahMu.

Sekiranya mimpi malamku dihiasi dirinya, Kau kejutlah aku supaya dapat dipenuhi pula dengan tahajud kepadaMu.

Sekiranya diri ini suka dengan harumannya, Kau ingatkanlah diri ini dengan janji pasti haruman mewangi di syurgaMu itu.

Sekiranya hati ini terlonjak ketika terdengar suaranya, Kau lembutkanlah telinga ini dengan menghayati alunan kalimah cintaMu.

Sekiranya lidah ini terasa mudah untuk berbicara dengannya, Kau lancarkanlah ia dengan membaca surat cinta dariMu itu.

Sekiranya diri terasa ingin mendekatinya, Kau ringankanlah anggota ini untuk mendekati dan menghidupkan rumahMu.

Sekiranya hati ini rindu kepada insan itu, Kau jagalah supaya rinduku padanya tidak melebihi rinduku padaMu.

Sekiranya timbul perasaan sayang terhadapnya, Kau jadikanlah perasaan sayangku kepadanya hanya keranaMu, ya Allah. Dan Kau pastikanlah insan itu insan yang dikasihiMu, sayang dan kasih serta takut kepadaMu.

Perkenankanlah doa hambaMu ini.. Amin..


p/s : Bilakah saatnya aku dipertemukan dgn pemilik tulang rusukku? Pasti akn ku tunggu saat indah itu ya Khaliq. Titipkan salamku padanya walau di mana pun dia berada. Pertemukan kami dlm keadaan mulia dan penuh rahmatmu. amin..


Comments: (0)
Assalamualaikum wbt dan selamat ptg.

mereka msh kwn sy shgga ke hari ini. kami mengenali sejak alam p'sekolahan lg. bergelak ketawa bersusah senang b'sm2. malah keluarga kami jgk saling mengenali antara satu sm lain. pergi ke sekolah berjalan d pagi yg dingin b'sm2. smpai amirah penah ckp, azi jalan laju gler mcm nak marathon. haha. sungguh aku xkn lupa. berjalan laju krn tkot lewat smpai d sekolah. tkot nti nama akn d'catit oleh pengawas sekolah lalu akn m'cacatkn imejku nti. sungguh aku xmahu
itu berlaku. tp masakan itu b'laku jika pengawas yg akn m'catit nama itu majoriti adalah kwn2 sekelas jgk kn. tntulah akn d'selamatkn oleh pengawas baik hati safura itu. hehe. tp itu xpenh berlaku. jgn anggp aku slh gune kuasa. dan balik dari sekolah stiap hari pasti akn singgah ke PSG itu. melihat buku2 rujukan. paling d'gemari buku2 past year question. konon target soklan2 itu
pasti akn kelua dlm exm nti. jgn t'lalu b'harap. sebaeknye buku2 itu sbagai latih tubi sblm m'hadapi exm sbnr. dan kami xpenah kedekut ilmu. saling b'kongsi jika yg seorg mahir bahagian A, dan seorg lg d bhgian B. sungguh jauh sekali dr sikap busuk hati dan dengki mendengki. mgkn jgk krn masa tu kami t'lalu mentah, jd xpenah mengenali erti p'kataan kedekut ilmu. apa yg tahu, belajar, belajar dan terus belajar dan berasa seronok jika sm2 b'jy. dan masa last day SPM, aku yg beriya iya menangis sbb sgt b'sedih hati dgn p'pisahan yg bakal b'laku. tamat SPM b'makna tamatla zaman sekolahku dan aku rs mgkn akn tamatlah jgk p'shbtn kami walau jarak
antara rumah2 kami bknla jauh pn dan bole b'jln kaki semata pn. tp t'nyata aku silap. nah, buktinya. kami masih b'shbt smpai ke hari ini walau msg2 lps SPM dpt m'lanjutkn pelajaran d tpt b'beza. tp msh saling mengingati. b'sms, call, laman sosial friendster krn ms tu blm ade facebook dsb. sungguh aku b'syukur. dan kami punye misi penting. ingin mnjd interpreneur yg b'jy. insyaAllah the day will come. amin. dan doaku, moga Allah akn m'beri kejyaan hdp kpd kami d dunia dan paling utama d akhirt jg. amin. :)

buat semua yg b'gelar sahabatku, Ingatlah kata-kataku ini...

"Sesungguhnya, aku mencintai sahabat sepertimu sepertimana aku mencintai nyawaku, dan aku akan selalu menyanyangi persahabatan ini tidak kira aku masih bernafas ataupun tidak
bernyawa lagi. Andainya itu terjadi, maafkanlah aku atas dosa-dosaku padamu selama ini."

"Himpunkalah senda tawa kita, andainya engkau kerinduan, itulah jadi penawarnya. Dan
kupohon, ingatlah aku di hatimu selagi terasa ia bererti buatmu."

"Semoga Allah S.W.T menjagamu di sepanjang persahabatan kita, di sepanjang perjalananmu
tika aku telah tiada nanti. Sungguh, ku menyanyangimu wahai sahabat...

p/s : terima ksh YA ALLAH krn mengurniakan aku shbt2 yg m'buatkn aku xpernh rs kekosongan selain kehadiran family. alhamdulillah!! :)


Comments: (0)
Wahai wanita tidak Bertudung...
Wahai wanita tidak bertudung,
Sungguh cantik alunan rambut mu,
Bebas menggerbang kemas terikat,
Terserlah di bawah cahaya mentari,
Mentari dunia yang tak sehebat NERAKA,
Iaitu api yang kan membakar rambut mu, di hari akhirat hari penentu,
maka hanguslah segalanya, hilanglah cantik alun rambut mu, tiada lagi yang menggerbang,
tiada lagi yang terserlah.
Oleh itu jadikanlah diri mu, Sebahagian daripada wanita-wanita yang bertudung.

Wahai wanita yang bertudung,
Sungguh cantik alas kepala mu,
Ringkas pendek tersempang rapi,
Tersembul jambul tertutup dahi,
Terserlah lah bentuk tubuh,
Mengapa tidak dilindungi?
Rimaskah dengan tudung labuh ke dada?
Panaskah dengan pakaian sedemikian rupa?
Tidakkah kau ingat, Kepanasan api neraka itu lagi hebat membakar,
Menjilat rentung kesemua mereka yang ingkar, Mereka itu wanita yang tak bertudung,
Kau tidak ubah seperti mereka walau bertudung,
Oleh itu jadikanlah dirimu, Sebahagian daripada mereka yang bertudung, Bertudung labuh hingga ke paras dada.

Wahai wanita bertudung labuh,
Sungguh cantik terlindung rambut mu,
Sungguh ayu tertutup bentuk tubuhmu,
Yang terzahir jelas gaya kesopananmu,
Mengaburi segala yang tersirat di hati,
hanya diri sendiri yang menghakimi,
mungkin suci ikhlas kerana Illahi,
atau berdebu dengan sebab duniawi,
riak wajah nampak tawadhu’,
riak jiwa rupanya menunjuk-nunjuk,
alangkah ruginya andai benar begitu,
kerna azab masih tak terlepas dari mu,
serupalah sahaja diri mu ditunggu,
diseksa tidak ubah seperti wanita tak bertudung,
sama dengan mereka yang menyempang tudung,
oleh itu jadikanlah dirimu, sebahagian daripada mereka yang bertudung, bertudung labuh hingga ke paras dada, tersemat jua bersamanya rasa taqwa..

Wahai wanita yang bertaqwa,
Andai kau telah sampai ke tahap ini,
Dengan akhlak mahmudah terpahat di hati,
Syariat islam sebati dalam diri,
Maka layaklah dikau mendapat ganjaranNya,
Yang dijanjikan di akhirat nanti, Dan tatkala di dunia ini lagi,
Muslimah solehah kau digelari, Menjadi idaman setiap muslim soleh, Yang sukar sekali untuk diperoleh..

Wahai muslimah solehah pula,
Jadilah mukminah mujahidah,
Mujahidah yang akan menyeru,
Agar ditinggalkan dirinya yang dahulu,
Mujahidah yang akan berdakwah,
Agar diri dan umat berubah,
Mujahidah yang akan mengajak, Agar islam kembali tertegak.
insyaAllah...

berhati-hati lah. Kite mgkin sering d'puji, d'bangga dan d'kagumi manusia. Kita mungkin rasa kita sudah cukup baik. tapi jangan perasan. Entah-entah kita bukan sesiapa pun di sisi DIA.

Nauzubillah

Wa astaghfirullah

p/s : utk renungan b'sm termsk diri ini yg penuh sgt2 kekurgn.. =)

Comments: (0)
Assalamualaikum wbt dan selamat pg

saya gembira melihat kjyaan mereka krn akhrnye b'jy m'genggam segulung
diploma/ijazah/master/phd yg pastinye mnjd idaman rata2 semua org. sy nak ucap tahniah
kpd anda anda semua. alhamdulillah,akhrnye berkat usaha kite selama b'thn2 dlm menuntut ilmu itu sudah t'balas. bkn mudah ya utk smpai ke tahap ini. krn aku jgk penah mengalami liku2, onak duri dan segala mcm lg dlm proses pembelajaran ketika b'gelar mahasiswi. sungguh xkn
begitu mudh akn d'lupakan dan rsnya bnda2 tu semua mengajar aku supaya lbh tabah
dan berani dlm m'hadapi segala cabaran, tentangan, dan memotivasikn diri sndri. bila tgk org konvo, rs excited. xsabar nak tngu thn dpn. nak tngu saat2 sesi p'tumpahan air mata sure la dr family terchenta. nak tngu saat2 teruja b'jumpe kwn2 sesusah sesenang selepak semakan dan segalanya la. nak tngu saat2 nak peluk cium pensyarah2 FSKKP yg xpenah jemu dlm mendidik kami. nak tngu saat2 nak snap picture mcm org gila, kalo bole stiap action nak snap kn. supaya nti bole cerita kat cucu cicit, nenek dlu da b'jy smpai tahap nih. haha. nak tngu saat2 b'jumpe senior, junior yg msh ade d UMP la utk p'temuan setelah sekian lama. ah, byk benar bnda nak tngu. OCTOBER 2011 plan. im waiting. moga Allah panjangkn umur aku agar b'kesempatan utk rs konvo nti. insyaAllah.

suka duka convocation day 2010 :-

* rumet aku da konvo. congrats dik *


* we call him daddy. but now prof ghani *


* pelajar OKU siti hawa. she's my junior. proud wit u *


* innalillah. Allah lbh menyayanginya *

sblm berangan october 2011 plan tuh, sila b'sungguh sungguh ms praktikal ni. p'juangan belum selesai lg. da hbs evaluate nti br tamat p'juangan, hny menanti result LULUS atau GAGAL shj.
insyaAllah moga aku dan kwn2 semua b'jy m'habiskn praktikal nih dgn jayanya. :) amin.
n to all adik2 yg akn present PSM1, dan kwn2 yg akn presnt PSM2, dan yg akn m'hadapi final exm, all the best. jgn mudah mengalah. anda semua boleh. teruskn b'usaha dan b'doa. selebihnye kite tawakal dan serahkn sglnye pd Allah. :)

p/s : smlm sesi gayut lama2 dgn sis zura. rely miss u sis. terubat la rndu tu cket bile dgr suara akk. still gojes la.. cheewahh~~ haha


Comments: (4)
Assalamualaikum wbt dan selamat pg..

hello hello hello.

rndu nak menulis. bile weekend, even s'ptotnye weekend itu d'guna utk berehat2, tp tdk bg aku. weekend itu la time nak m'aktifkn dri lebih dr biasenye. haha. jd xsempatla nak menaip2. malah nak sentuh notebook ni pn tdk ade masa. hny jeling jeling je. smlm plak biase la kalo 1st working day. keje berlambak lambak la. tp skrg free cket. jadi kesemptn yg ade ni la, mari aku guna sebaeknya. hehe.

jumaat lepas time lunch hour yg pjg tu, kami b'dua telah ke jalan TAR lg. dan d'belanja lunch sepenuhnya oleh sis nisya. arah tujuan adalah ke JAKEL. buat apa kt situ. xkn carik tayar beskal pastilah mencari kain utk d'buat baju dan apa2 yg ptot la shga tlh melebihi dr waktu lunch hour yg s'ptotnye. jgn contohi aku. very the tak punctual girl. haha. masa nk tngu tren tu kn, aku jumpe kwn ms kt matrik. naseb baek xmelompat kt situ sbb teruja pny pasl kn. dia pn tgh tngu kwn. p'temuan xterduga after 3years. hello liyana bardi. hehe. :)

* zaman matrik. liyana bardi pkai bj hitam pink. hehe *

masuk ke hari sabtu, ni mmg hangin pd mulenye. sbb b'jnji mmg la pukul 9 kononnye sume
akn kua dr rumah. tp tgk2 aku n sarah je yg punctual. yg laen, huh huh. hahaha. tp pastu
xjadik nk hangin bile da jumpe kwn2 ku yg cute2, klako2, giler2, n hyper. kami b'kumpul d mid utk m'hadiri career fair. saje2 mencuba naseb. aku p'cy, kalo ade rezeki, ade la. kalo xde, mgkn ade lbh baek yg menanti kn. insyaAllah. career fair tu d'kerumuni oleh org rmai. b'himpit2. tp xkesa la sbb byk beg free aku dpt. haha. mule2 sekali jumpe mint. comelnye mint pkai bj purple. siap d'temani kekasih hati dia. dan 1st time jgk aku jumpe kekasih hati mint nih. msti dia pelik apsl la aku mcm hape je kn kt situ. over excited jumpe mint. hahaha. pastu jalan2 g booth2. n then paling teruja ms pegi booth kt bwh ni la. yeah, UMP d hati. konon2 la tny pasl master. haha

* UMP d hati.. pheewitt *

n then dpt melepas keinginan utk mkn chicken chop. gile aku mengidam nk mkn bnda tu
da lama. last mkn ms kt gelas besar. eh, tahu ke gelas besar tu kt mne. haha. alhamdulillah, t'capai jgk hajat mkn chicken chop tu. meriah xhengat la ms mkn tuh. si nurul nih siap bole ckp bisingla azie ni. rndu nak dgr azie bising2. pastu suruh aku cerita2. hahahaha. jdik bole tahu kn mcm mana aku bile dgn kwn2. sorila mulut bising2. xreti la nk senyap2. tahan jela. hahaha. dan akhrnye kami decide mahu tgk wyg. cerita pilihan jgn tgk belakang congkak 2. eleh, xseram lgsg. lawak2 je. b'gelak smpai rs mcm nak pecah perut. hahahaha. sblm tgk wyg tu g makan dessert kt food court mid. ais kacang special. xtahula tang mana yg special. mgkn color dia yg warna warni tuh plus ade aiskrim kt ats, tu yg d'kategorikn sbg special. hehehe. dan cik sarah mkn sour ape tah kn. smpai skrg aku lupa bnda yg dia mkn tuh. haha.

* xsabar da nk mkn kn. haha *

* b'selera tgk chicken chop. nurul mkn mknn korea *

* ais kacang special vs sour pe tah *

* wit sarah.. dia ckp aku tembam.. haha *

* after tgk movie.. hehe *

eh, aku da jumpa buku tuh. ala buku yg mcm org gile aku mencarinya. tarikh keramat 9.10.10
aku jumpe buku tuh. alhamdulillah. xsabar nak baca. nanti aku share pasl buku tuh. insyaAllah kalo d'pjgkn umor. tngu tngu.

masuk ke hari ahad penuh kenduri kawen. maklum la number cantekk kn. 10.10.10. sm mcm
syed muzaffar. haha. dari cheras ke bangi ke semenyih. penat xhengat. n tarikh ni jgk ade member aku b'tunang. huwaa, seronok seronok. tahniah ecah. selamat b'tunang. moga kekal
smpai ke jinjang pelamin. amin. nti kawen ko aku msti dtg. insyaAllah. dan selamat pengantin
baru jgk buat ofismate aku, si mahzan nih. moga bahagia smpai ke akhr hyt. amin. :)

sekarang musim sukan komanwel. kamis ni last. bg penggemar sukn mcm aku nih, xkn lpas peluang la. tiap mlm tgk laporan sukan. excited tgk pemain Malaysia. oh yeah Malaysia bole. sbb ade partner tgk dgn abaah, jd xla mengantok sgt. dulu ms zmn2 slim, sukn mmg feverat la. olahraga punye acara selalu join. skrg da t'lbh slim ni oh xlarat la. tgk jela gamaknye. huwaa.. rndu masa zaman sekola tiap2 ptg b'latih sbb sukan nih punye pasl. gelap muke. tp seronok sbb suke lari lari. haha. dulu ms sekola jgk aktif koku la compare akademik. penah msk kawad kaki?? aku ahli setia KRS (Kadet remaja sekolah).. tiap kali kawad kaki, xpenh miss kene buat yg mcm tekan tubi tuh. pastu tepuk tepuk semangat la.. PENGAKAP selalu b'dengki dengki ngan ktorg ahli2 KRS. mwahahaha. haish, t'msk plak kisah sekola dolu dolu. seronok. to all atlet yg mewakili Malaysia, all the best. moga tros success dlm memartabatkn sukan Malaysia. :) MALAYSIA BOLEH!!!

pjg da karangan aku nih. oke, last last. smlm besday kwn baek ms sekola menengah dlu. hepy
besday nadeshiko. byk berjasa dgn aku dia nih. zaman sekola dulu rjin mengajar aku add math. dia nih mmg ratu la dlm bab2 mengira. thanks nad 4 everythg. aku xkn lupa sgl jasa2 mu.
moga berjy dlm khdupn d dunia mahupn akhrt. amin.. :) fren 4eva ya~~

sudah sudah. mari kembali ke dunia asal. lupakan dunia blog sekejap. SELAMAT BEKERJA.

Comments: (0)
Assalamualaikum wbt dan selamat pg..

ini rumet sy ms d matrik. rumet sy nih seorg yg alahai lembutnye. bile dgn dia, terasa mcm auwww auww xsesuai btol. aku da la lasak kn. hahaha. smlm b'YM la dgn dia. dan dia meluahkn gembira rasa d hatinya. b'kongsi dgn aku semua cerita. dia da jd cikgu. student panggil dia CIKGU LINNNNNNNNNN!!! dan hari nih b'mula la secara officialnye dia akn mengajar. ah, xdpt aku bygkn cikgu lin ni mengajor g mana la kn. tp aku percya dia psti bole. psti cikgu lin jd cikgu terhebat. insyaAllah. bila igt2 semula, byk2 kawan selama yg aku kenal, dgn dia ni sorg jela yg aku bile b'bicara or bila aku b'YM ke or ape sahaja la kn, kami akn gune SAYA dan AWAK..
auww auww. sgt sopan kn. lembut hati mak. hahahaha. serius. smpaila ke smlm pn msh gune AWAK dan SAYA. percaya x? percaya x?? tp jgn suruh aku ckp mcm tula dpn kwn2 laen. kang ade t'muntah. mwahahaha.

so aku dgn ini mengucapkn all the best to rumet sy utk mnjd pendidik yg b'jy. amin. tahniah awk. :)

dan kalo xsilap bakal2 haji akn b'angkt memunaikn haji bermula esok kn. jadi, selamat mengerjakan ibadah haji buat seluruh kaum muslimin & muslimat. moga mndpt haji
mabrur. dan moga juga tros tabah mnhdpi apa jua dugaan d sana nnti. selamat pergi dan selamat jgk kembali. amin. thn ni da ade tren kt mekah. seronok la nak buat haji kn. :) teringat ms parents g buat haji, meleleh air mata spnjg kt tabung haji kelana jaya tu. syahdu oo.

p/s : b'doa moga2 aku dpt chance utk buat haji jgk satu hari nti d usia muda. amin.

p/s : walau penantian itu satu penyeksaan, namun ttp b'syukur. da dpt call SV. alhamdulillah. :)

Comments: (0)
* new born baby *

Assalamualaikum wbt dan selamat tgh hr..

apsal baby xmahu tngu 10.10.10.. br la gojes tarikh tu..
da xsbr mahu keluo la tuh kn.. hahaha.. nway aunty azie,
eh auntie ke?? rs tua plak.. akk azie d sini nak
ucapkn welcoming to baby.. tngu nama dia plak kn..
psti la tip top pny.. hahaha.. got msj from kak zura
informing me that she da selamat deliver 10.40 td.. alhamdulillah..
huwaaa.. seronoknye.. :) mcm ank aku plak terujanya.. hahaha

p/s : plan ngn kak nisya nak pegi tgk baby la pasni.. hehe.. :)

Assalamualaikum wbt dan selamat pg.

selamat b'graduasi buat semua bakal2 graduan d UMP. turn aku bile plak? sabar2. tngu next year eh. insyaAllah. dunia ni mmg kecik je. pusing pusing ikut mana pn akn jumpe jgk org yg sm. nak d'ceritakan smlm ms dlm tren kn, aku jumpe senior kt ump dlu. dia start tego dlu. "student ump ke? muke mcm familiar" hehe. dan aku pn tnpa segn silu pn menjwb la "ya". actually senior tu adalah kak maryam aka mantan MPP dlu. sapa tak kenal nak kene pukul nih!! hahaha. borakla memanjang dr kisah praktikal smpaila ke kisah konvocation nih. serius muke kak maryam sgtla teruja. yela org nk konvo kn. seronok tgk. buat aku tumpang rs teruja jgk la.
SV fakulti kak maryam da dtg melawat. dia ckp mmg rs lega giler la. xpyh nk pikir apa2 lg. ah, jelesnya. aku plak?? SV xdpt d'jejaki. call ofis since last week smpaila ke smlm pn xangkt. emel pn xreply. last solution smlm hntr memo. kalo xreply jgk mahu aku g UMP tros nih. sbb xkenal SV ni la tu yg b'mslh. kalo nk mintk num phone kt ofis cnfm cnfm la xdpt kn. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. tlg tlg. aku buntu m'jejaki SV nih. call ofis FSKKP pn diorg ckp dia xt'libt kursus pape pn. so, kemanakah?? misteri nusantara btol. xpela, aku xkn putus asa. btol lah penantian itu suatu penyeksaan. ah, aku pasrah!!!

p/s : selamat b'graduasi buat semua bakal2 graduan d UMP.. tahniah d'ucapkn.. :)

Comments: (0)
Assalamualaikum wbt dan selamat pg..

isnin. xsuke isnin. sbb malas mahu pergi keje dan bgn awl2 pg. tp suke isnin sbb g ofis jumpe kwn2 kt ofis. sembang2. buat keje. hehe.

2hari lepas mmg xrehat lgsg. dan pg nih pn masih terasa kepenatan gara gara 2hari smlm. penat. tp bes. sbb bkn mudh kot nak dpt peluang mcm nih. :)

sabtu tgh hari d'ambil oleh sis nisya utk ke ehem2. mana lg kn open ouse la. kn aku da ckp selagi xhbs syawal, selagi tula open ouse tiap mggu penuh. persoalannye adalah open ouse ke rumh sapa kn. sabar dlu. smbung cerita td. lps sis nisya amik aku kt rumah n then ke ofis Teliti tula g amik si mahzan. siapakah mahzan, oh ofismate jgk. last week utk dia jd anak bujang coz this coming saturday akn jd suami org. hehe. plan nk ke perak plak this week coz mahzan's wedding. tp tgkla dlu mcm mne. msti penat kn sbb jauh. tu yg aku xtahan. haha. setelah itu b'tolak la kami
b'3 utk trip p'tama ke seremban. sgt jauh smpai t'sesat2. mmg xbole pakai la google map tuh. hahaha. lps nih sila la beli hp yg ade GPS. senang nak carik rumah org. ok, actually kami ke seremban krn big boss kami buat open ouse. excited gile nak pegi umh big boss. yg paling aku xcited bila nmpk chicken chop ade. phewwitt. buat mcm rumh sndri ye. pulun la weh!! haha.
dan smpai d rumah selewat 12 mlm d'hntr oleh sis nisya btol2 dpn rumah. kan aku da ckp penat kn. skrg sila lah percaya. picture xde. ni yg xpuas hati. :(

ahad pulak seawal awal pg da bgn semata nak jumpa siapa lg kn. kekasih hati la. da lama xdating kn. haha. 9pagi da t'congok dpn tren tuh. satu kejutan sbb tren alahai kosongnye. selalu aku g keje hari2 xpenahnye mcm nih, full smpai ke pintu smpaikan kaki aku pn nak t'kepit da kn. then t'pksala rempuh2. sgt xsopan taw. ok, lupakan. sambung cerita td. tren b'hnti d shah alam. kekasih saya ajak dating kt shah alam taw. dan akhrnye tepat 9.30pg aku jumpa kekasih hati ini d BUKIT CERAKAH. kali ke-2 ke sini. mmg xberubah. cumanya tujuan kali ni nak balas dendam tpt2 yg xsempt nak lawat ms 1st trip hr tuh. so 2nd trip smlm mmg xlepas peluang la. hehe
sila tonton picture2 b'sm kekasih awal dan akhr utk trip kedua sy.

* tgk map dlu sblm memulakan sesi riadah kami *

* bagi ikan mkn. seronok *

* skrg musim bunga. bygkn mcm kt oversea la kn *

* melawat rumah2 melayu yg pelbagai ukiran. cantekk *

* kekasih awal dan akhr sy *

* the wonderful day wit them *

inilah cerita sy sepnjg 2hari weekend nih. 2 trip in 2 day. sgt t'hibur.

p/s : terima ksh ofismate sy. terima ksh kekasih kekasih sy. sy syg awk awk semua. insyaAllah selamanya.. :)

p/s 2 : buat sesapa yg suke beriadah, sila la luangkn masa ke sini. only rm3 je. murah kn. mmg berbaloi n then bole melawat sepuasnya smpaila pukul 4.30ptg.. selamat beriadah.. :)