Advertise Here

aZie

- Another Blogger Blog's

Comments: (4)
Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

from mint to all...

1.Name one person who made you laugh last nite??
adek.. every nite pn mcm nih.. hahaha

2. What were u doing 1 hour ago?
tngu tren.. gile padat..

3. What was da last thing u said out loud?
aku penah ke ckp xkuat?? alwiz je kn.. hahaha

4. Where's da next place you're going to?
new zealand.. ade sapa2 nak ikut x? haha

5. What was da last thing u paid for?
tiket ktm...

6. Where were u last nite?
rumah la..

7.What da besh ice cream flavour?
aku suke sume ice cream.. xkesa apa pn flavor.. sgt xmemilih kn.. hahaha

8. Do u wanna cut your hair?
xnok!! penat bela taw..

9. Do u love to 'melatah'?
uisshh.. malu kalo d khalayak rmai..

10. If dat so ( melatah), what will u said out loud?
oh mak kau~~

11. What does da last text-msg received say?
:( by kak mira. sj suspend kn.

12. Will u get married in da future?
insyaAllah.. doa2 kn ye.. :)

13. Do u chew on ur straw?
x

14. Do u make-up your own words?
x

15. Is there anyone u like/love rite now?
not yet. hatiku sekeras kerikil.. chewahhh.. hahaha

16.Tag to other 5 bloggers/more
1) emy
4)
5)

byk da d'tag.. so sapa2 yg blom lg kene tag, anda d'pelawa.. jgn segn silu.. hehe

Comments: (2)
Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

anda mencari kerja? walk-in interview? penat jd penganggur? kami ade solutionnye d sini..
hahaha.. sj je nk promote kpd anda, anda dan anda d luar sana. jika ade kelapangan, bole la plan awl2.. cnfm xrugi punye. malah amat2 b'gune.


p/s : sharing is caring~~~
Comments: (0)
Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

kak zura da start cuti hr nih.
sy rasa sgt sgt sedih dan kesunyian.
dan sy jgk rs xsmgt nak pergi keje.
sy benci perasaan ini.
sy sedih tgk tpt dia kosong.
sy sedih tgk gmbr dia.
sy rndu nak dgr dia melalak.
sy rndu nak nyanyi sm2 dia.
sy rndu nak makan sm2 dgn dia.
sy rndu nak tgk movie sm2 dgn dia.
sy rndu time2 workaholic kami dtg.
sy rndu time berlakon bile boss dtg.
sy rndu nak tgk bb dia gerak2.
sy rndu ketawa dia.
sy rndu senyuman dia.
sy rndu gosip2 dgn dia.
sy rndu suara dia
sy rndu segalanya tntg dia.
sbb sy buat segalanya psti bersm dia.

bole kembalikan semula saat2 manis kami x???????

p/s : rndunye kt kak zura sgt sgt sgt. dan dia tgh menunggu hari. moga Allah p'mudhkn
dia melahirkn bb nti. amin.. :) baik baik syg..

p/s 2 : dia send mms gmbr masak spagheti. pastu tny aku da mkn ke blm. msti dia pn rndu kt aku jgk kn. sbb biase mkn sm2. uwaaaaaaaaaaaaaaa

p/s 3 : 27sept. buat aku igt seseorg. rndunye. tmbh rndu bile ade org laen jgk mengingatinya. terharunye.. :(

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

mari aku kongsikan kisah knvoi rye kami. as usual, stiap thn mmg tradisi ni wajibla. start dr zaman sekolah lg sampaila ke skrg ni. pesan aku, sblm memulakan sesi knvoi rye tu, sila la jgn mkn ape2. kalo x, mmg rugi la. sbb pegi rumah diorg nih bkn setakat mkn kueh rye je, malah lbh dr tu pn akn d'hidangkn. hehehe.

picture kt bwh ni koleksi dr 1st day raya smpaila ke semalam. xbole upload sume, yg berkaitan je. hehe.

yg ni b'sm nenek, makcik2, dan kazen aku. tp xsemua la.



yg ni b'sm kwn2 sekola rendah. sume da bsau2.. hehe.. bile jumpe, sume bukak cerita ms zaman sekola dulu2.. nak pecah perut ketawa.. hahahaha


yg ni b'sm kwn2 sekola menengah. mmg the havoc one la kn. hahaha.. kami selalu gather b'sm sbb sume rumah dekat2 je.. jalan kaki pn bole.. cume commitment msg2 buat kami kdg2 perlu plan jgk sblm b'jumpe.. hehehe..



yg ni kwn2 matrik sy. sy xdpt join ms ni sbb ade hal xdpt d'elakkn. mmg serius terkilan. huwaa, sy rndu awk, awk dan awk semua. sorg kwn da ade baby. baby nana comel.. :)


dan ini b'sm the gorges ofismate sy. insiden berlaku kelmarin. majlis hari rye yg mmg super duper best. mana xbest, melantak dr pkul 11pg-5ptg kn. hahaha. yg lelaki pakai bj biru tu la boss aka SV sy d tpt praktikal nih.... :)




dan sungguh aku rndu smbutn hari rya d UMP. teringat ms kt UMP dlu kalo smbutn hr rye, sgtla meriah d kompleks sukn. b'aneka booth mknn. berebut rebut mcm pelarian. sume bnda nk rs kn. hahaha. bnda paling xbole lupa, lewat msk kelas programming smpaikn lecturer bole perli2 LEWAT.TEXT... sungguh xkn lupa. belek2 gmbr dan jumpa ini. aku rs sweet sgt gmbr ni. betapa cerianya sume org sdg menikmati mknn. sgt ramai kn. jd bole agk kn cmne ktorg berebut mknn time rumah terbuka d UMP. mwahahaha

cukuplah. walaupn syawal sebulan xlarat da weh... puasa 6 jgn lupe ye kwn2.. :)

p/s : sgt terkilan xdpt join knvoi dak2 matrik. xpe. aku tngu trip ke melaka. :)

p/s2 : mana konvoi kwn2 ump nih.. :(

Assalamulaikum wbt dan selamat ptg.

br mendgr perkongsian ilmu. jd aku nak share d sini. bulan syawal. mksdnye adalah bulan kemaafan. biase kalo hari raya ni, ayt paling fames mstila SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN.. tp ustaz ckp, xbole guna MAAF ZAHIR DAN BATIN. sbb itu mcm secara random. ptot kite statekn apa kesalahan yg kita buat tu. yg mne igtla. cantik kan islam itu. dari sebesar besar perkara smpaila sekecil kecil pn amat2 d'titik beratkn.

berbalik kpd bulan kemaafan. kemaafan itu tdk mudah utk d'berikan tp xmustahil utk
d'berikan. ada 10 sbb knape seseorg itu tlh tertutup pintu kemaafannye atau dlm erti kata laen dia sukar memaafkn org laen:-

1) peristiwa masa lalu.
--> mgkn dia msh hdp krn d'bayangi masa lalu. sering mengingatinye yg mana bnda tu xbw manfaat pn. aku phm, bkn mudh melupakan tp sekurgnye b'usaha la utk melupakannya. buat ape nk igt lg bnda2 yg menyakitkn sdgkn hr2 yg mndtg terlalu indah utk d'nikmati kn.

2) Rs diri d'aniaya/d'zalimi org laen.
--> sbb tu sush nk memaapkn. bnda pahit pstila akn d'kenang smpai bila2. tp hdp xseharusnye tros nk kenang bnda tu. mgkn itu kesilpn lampau. apa kata mulakn hdp br dan kite ikhlaskn hati memaafkn.

3) Rs diri d'anak tirik / kecik hati.
--> biasa b'laku d klgn adik beradikla. kalo parents lebihkn si adik, then yg laen psti akn terasa hati kn. sebolehnye b'pikirn positifla.

4) K'cemburuan
--> Kite cemburu melihat kjyaan org laen, kekayaan org laen, dan mcm2 lg la. bukankah kite septotnye tumpang gembira d ats kelebihn org laen. kalo nak cemburu pn, biarlah yg ke arh persaingan yg sihat dan buknnye yg menjatuhkn org laen.

5) K'egoan / K'sombongan
--> Siapa xde perasaan ego sila angkat kaki? jgn menipu. sbb sume yg Allah ciptakan itu ade perasaan ego. yg membezaknnya adalah sejauh mne kite mampu kawal perasaan ego itu. mgkn sbb keegoan kite yg melampau itu menyebabkn kite sukar nk maafkn org laen. tp smpai bila? sbb akhrnye kite yg akn menyesal nti.

6) P'bezaan pendapat.
--> rmbut sm hitam, tp hati laen2 kn. begitula manusia. mgkn krn p'selisihan pndpt yg penah b'laku dulu menyebabkn kite sukar memaafkn org. come on la. lets bygone be bygone.

7) Simpati
--> kadang2 p'gaduhan tu b'laku antara 2 pihak. tp bile msk pihak ke 3 yg jd batu api makin mnjd jdla pergaduhan itu. siapa penah alami angkat tgn..

8) Dosa keturunan
--> ini biase org dulu2 punye cerita smpai t'bw2 ke cucu cicit. sudah sudahla. tah2 org yg kite xmaafkn tu da xde pn. maafkanlah org tu.

9) Rs diri bersih dari segala kesalahan.
--> kite rs mcm perfecto sgt kn. org laen semua xbtol. rs sume org ptot mintk maaf kt kite
sdgkn kite sndri pn byk buat silap dgn org.

10) tak ingat mati@akhirat.
--> nanti ms d akhirat, org laen senang2 je nk hitung amalan, tp kite t'pksa hold lama
sbbnye dosa sesama manusia. kene settle one by one. kau nak mana?? meminta dan memberi kemaafan la sesama manusia. 2perkara yg wajib2 kite buat skrg agar tak byk d'soal nti.

skrg masih bln syawal. masih belum t'lmbt utk segalanya. maafkan aku teman2 andai aku ni
selalu merobek hati2 kalian. maafkan ats segala kekhilafan diri ini. dan tegurla aku andai
aku berubah jauh. dan aku sepenuh hati jgk memaafkn kalian2 sesapa yg penah ade story buruk
dgn aku. cukuplah yg lalu itu d'jdkn pengajaran hdp agar lbh beringat bhw hdp ini xkn
lari dr segala ujian dan cbrn. tp usah d'kenang utk selamanya bnda yg tlh lalu itu krn
kite jgk manusia yg xkn lari dr melakukan kesilapan. b'syukurla bilamana kite terpilih utk
menerima sesuatu ujian itu krn sekurg2nya Allah msh mahu m'beri peringatan kpd kite.
krn aku sygkn anda semua, jd aku kongsikan ini. jgn krn kite tdk meminta maaf atau tdk memaafkn org laen kite akn jd org yg paling rugi d akhirat nti. nauzubillah.

Comments: (0)
Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera.

bila GENG2 SI HITAM ini mula pegang camera. mcm ini lah jdnya kn. we r KAZEN's n we LOVE each others. forever.

lokasi : xperlu jauh2.. halaman rumah nenek je.. hahaha



p/s : muke kami ade iras2 x?? hahahaha

Comments: (0)
Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...

i always prepare my shoulder for you to cry on,
my hand to weep ur tears,
my pair of ears to listen to,
my heart to share everything with you..

nothing to describe.
u r the best among the best.
i rely LOVE u frens!!

Comments: (0)
Assalamualaikum wbt dan salam 1malaysia..

aku da dpt slip final result. a big thanks to zetti akhtar krn sudi mengambil slip pekse sy dan jgk sudi m'posknnye. jasamu psti d'kenang smpai bila2.. :)

aku b'syukur bila impian aku utk dpt DL tercapai jgk even itu la yg the 1st n the last d UMP. Alhamdulillah. b'usaha psti b'jy. terima ksh Ya Allah. :)

aku b'syukur krn sem akhr itu yg menuntut 1001 pengorbanan tlh terbalas dgn mndpt DL. Alhamdulillah.

aku b'syukur krn fyp yg aku xjemu2 meyakinkn diri yg aku mampu melakuknnya akhrnye terjwb suda. Alhamdulillah.

dan aku b'syukur krn punye keluarga, shbt2, pensyarah2 yg tdk pernah jemu membimbing aku selama aku b'gelar mahasiswi. jasa kalian smua amt2 aku hrgai.

dan aku teringat kembali ms zaman matrik. insan ini adalah besties aku yg sntiasa memberi smgt, dan hadir d kala sush mahupn senang. insan ini jgk selalu mnjd pendorong aku utk tdk mudh b'putus asa. insan ini jgk selalu je ajk aku study week every weekend ms d matrik. insan ini jgk buat aku hrgai betapa b'nilainya ikatan pershbtn itu krn shgga kini kami msh spti dlu. n yesterday i got mesej from her. "salam. i love u and i miss u" semata mata nk ckp bnda tue. rely sweet kn. dan aku sgt2 b'syukur krn d'pertemukn dgn dia:)

hepy besday yanti. i love u soo much besties..

p/s : berangan nak smbung master b'sm yanti. mcm mengmbalikn nostalgia d matrik. sungguh aku rndu saat2 manis ketika b'gelar pelajar b'smnya. :)

p/s 2 : esok dan esoknye punye plan yg superb!!

Comments: (0)
Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.

oh yeah. welcome back. hr tu aku ckp nak hupdate pasl ZAN's lepaking kan. actually 3hari sblm rye yg lalu, si ZAN's ni kan tbe2 dtg idea gile.. mengular time keje. ish3. bkn aku tuh. tp
tibe2 t'join sm kn. mwahahahaha. kesian aku, xpasal2 bole mengular. aku da la workaholic tp
tbe2 bole mengular kn. sungguh jgn percy statement workaholic itu. :)

cerita d'mulakan bilamana si ZAN's ni kan pegi la ke jalan TAR. eh, wtpe kt sana. shoping la weh. ms tu kn da d ambang2 syawal. tp bkn aku yg shoping. aku tlg teman + jd penasihat akademik eh silap2, penasihat pereka fesyen je.

jd berjalan2 la si ZAN's ni kan. dr sebuah kedai ke sebuah kedai. tp haram xbeli pn. konon nk jd pembeli behemah kene survey dulu byk2 kedai. n then brla buat decision kn. hahaha. syukurlah akibat kebahangan yg melampau dan kepadatan manusia akhrnye xlarat da nk berjln lg. tros deicde 1 kedai nih. wa ckp sm lu la. jubah dia mmg terbaek la. design dia pn sgt memuaskn. dan akhrnye dptla sepasang jubah dan sehelai tudung warna sedondon mcm jubah tu kn. puas hati dan sbg ole2 d'belanja kek coklat sorg sebijik. kek coklat dia tu mmg buat aku terliur la. time buke tros terjah mcm hape je. thanks akk belanja kek coklat. hehehe.

ni lah salah seorg ZAN's tu. xde fitting room tros kt situ jgk try. bkn 1 baju. 2 tros. naseb baekla dia pregnant. kalo x, mahunye sume bj kt situ dia nk try. hahaha. lynkn jela. sweet sgt akk pkai jubah. nak cover perot la tue. hehehehe.

n then lps tu balik ofis la weh. nk kene bambu ngn bos ke mengular xsedar dri. hahaha.
perempuan. betapa indahnya jd perempuan. nafsu kau sgt byk. kalo g shoping kau akn mnjd
raja la. konon nak beli baju je. terus la meleret smpai kasut, tudung, brooch, handbag.
ah, byk lg la. tp jgnla melampau lampau sgt.

ni plak ms kepanasan menunggu kek siap. ah, gelapnye aku.. :( hahahaha.


dan ini pulak b'sm sista yg super duper gorges la even tgh pregnant. huwaa, dia nk ade 1st
baby da bln 10 nih. xsabar oo nk tgk baby dia. sbb aku la insan yg hr2 dok tgk perot dia
gerak2. seronok. gonna miss u sis lps ni. :(


i luv u both sista. ZAN = (zura + azie + nisha).

p/s : sedar xsedar da 3bln rupanya aku praktikal. kejap sungguh masa berlalu. dan ZAN's ni
mmg semakin hari semakin rapat dan kami mmg sekepala dan mulut mmg geng2 lazer. i like~~

p/s lg : esok cuti. nk konvoi bersm teman2 sekola lg. korg the bes. aku masak sedap2 nti. haha

Assalamualaikum wbt dan selamat ptg.

hr ni last day bersahur, bgn seawal jam 4.30pg, menanti azan subuh, terawih, tazkirah, qiamullail, bazar, moreh, tadarus, zakat. esok?? ah, sedihnya. dan aku sgt2 bersyukur krn d'beri peluang oleh Allah utk hbskn ramadan ini. Alhamdulillah. thn ni dptlah. thn dpn?? belum tentu lg. Ya Allah, kau panjangkanlah umurku utk berjumpa dgn ramadan lg d thn hdpn. amin.
harapanku, moga2 segala amalan yg d'lakukan ini mndpt keredhaan dariNya. amin.

esok. hari raya. pergi msjd nak solat hr rye. lps tu ziarah kubur. lepas tu br balik kg. kalau dulu, sblm raye lg da balik kg. tp sejak 3thn yg lepas tradisi ni da bertuka. wajib rye d rumah dlu lepas da settle sume br akn balik pg rye tu. ah, betapa aku rndunye pd insan ini. Ya Allah, rndunye. seronok kan dpt balik kg. jumpe nenek, saudara mara, sepupu sepapat. mulut mmg akn jd mcm popcorn. sabar2. tngu esok.

bunyi meriam, mercun da memekakkn telinga. lagu2 raya d corong2 radio stiap waktu ada. bau lemang, ketupat d merata2 bole hidu. dan paling bes sekali, duet raya da menanti bg yg belum bekerja la kn. yg da keje, diam2 je. haha.

d kesempatan ini, saya, NORAZILA ALIAS, hamba Allah yg penuh kekurgn ini, ingin mengambil kesemptn d sini utk mengucapkn SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat seluruh kaum muslimin dan muslimat. tdk ketinggalan, saye jg d sini menyusun 10jari memohon ampun dan maaf jk sepanjang perkenalan ini ade mengguriskn hati sesiapa pn, terkasar bhs atau apa2 yg tdk disengajakan. saya mintak maaf ats kekhilafan diri ini. moga kite semua peroleh keampunan dariNya.amin.

"marilah kita bersama-sama memberi kemaafan..
mungkin kemaafan itu tidak boleh merubah ape yg dah lepas..
tetapi dengan kemaafan itu..mungkin membawa cahaya untuk kita di masa hadapan.." insyaAllah..

moga syawal ini membuka lembaran br utk kite semua.. bersih dr segala dosa dan noda setelah sebulan d'cuci dgn amalan2 d buln ramadhan. insyaAllah..

dan jgn lupa berhati2 d jalan raya. iklan sikit. "ingatlah org yg tersyg","biar lambat asal selamat smpai".

blog rehat utk 4hari. pasti rndu. pasti. :)

p/s : hari ni half day.. huwaa, jap lg nak balik..

Comments: (0)
Assalamualaikum wbt dan selamat tgh hr..

en potographer br send picture.. lm bebenor mengedit ya. penuh sabar aku tngu. kali ni upload yg laen pulak. hr tu pasal GIRLFRENS skrg pasl GIRL + BOY FRENS la.. kitorg sume nih sekelas dr form 2 smpailah ke form 5. jd bole bygkn mcm mane la xrapat kn. da kenal perangai msg2. cumenye jarak waktu yg menyebabkan kami jarang bole berkumpul begini krn semua da ade haluan dan tggjwb hdp msg2. seronok kn bile dpt kumpul ramai2 begini. xmudah.
sekali lg aku ulang xmudah oke nk plan kumpul rmai2 mcm nih. phm2 la komitment msg2. ni pn secara kebetulan mmg takdir nk menemukn kami la.. syukur sgt2. aku nak korg tahu betapa bernilainya korg dlm hdp aku + betapa sygnye aku pd pershbtn ini. kalo aku da xde nti, harap2 kenangan kite ni akn korg kenang smpai bila2.

she's leaving today. n hope she will fine n hv a safe journey.

“Disetiap hati-hati insan yang bergelar manusia, Allah titip perasan kasih dan
sayang, di setiap saat yang berlalu Allah ciptakan kejadian, di setiap manusia
yang bernafas Allah utuskan ikatan ukhwah diantara mereka, dan di setiap
pertemuan Allah taburi benih-benih perpisahan, dan di ketika perpisahan itu
Allah suburkan jiwa manusia yang berdoa untuk temannya.”

p/s 1 : mlm ni last terawih kalo raye jatuh hr JUMAAT.
P/S 2 : mood keje da xde.. tp aku keje smpai esok.. oh WORKAHOLIC sungguh kn.. haha
p/s 3 : aku rndu ZAN's lepaking. nanti aku hupdate cerita pasl ZAN's ni ea. huwaa.. :)

Comments: (0)
Assalamualaikum wbt dan selamat pg..

lama dan baru.

selalu bila da lama, msti org akn buang kn. kononnye da xbergune lg. sedih kan. mcm ni la jgk naseb mouse pad aku yg lama. serius buruk gile. mcm kerts terpakai je. tp kertas terpakai ni la yg byk benor jasanya pd aku. hahaha. semua org tego daif gile mouse pad ko. bkn kedekut, tp tah la. mls nk tuka br. aku suke maintain pd satu bnda tu je. bkn jenis yg kalo kelua model br tros nk tuka. kelua design br tros nk cube. pd aku, selagi bole pakai, akn aku gunekn smpai serosak yg mungkin. hahahaha.

dan semalam cukup bersejarah bila mak buyung tego setelah sekian lm tdk d'tego. dia ckp "ala, kesiannye akk tgk azi pny mouse pad tu". dan ats dasar rs kesian tu la dia tlh memberi mouse pad free. khas dr company tpt aku praktikal nih. hehehe. xpasal2 dpt free kn. walhal aku tak penah meminta dan aku begitu selesa dgn mouse pad lm ini. syg woo yg lm nih... :(

ok, selamat tinggal mouse pad lm. aku nak gune yg br sbb tkot nti mak buyong tny da bg br knape xgune kn. hahaha. but dun wory. aku xkn sesekali membuangnye. simpan dlm kotak dan sila duduk diam2 ea.

lama vs baru. cntik kn. :)



p/s : 2malam lg terawih... jom2 rebut pahala.. :(

Comments: (2)
Assalamualaikum wbt dan selamat tgh hr..

congrats to my dear fren, NOOR ATIKAH ZULKIFLI krn bakal menjd seorg ibu.. seronok sgt2 bila dgr berita nih kamis lps.. seronok meliht kebahagiaan kwn2 saya.. 2 org da kawan sekelas kt matrik sy da kawen. sorg mmg da sah2 tlh mnjd ibu iaitu RAIHANA HASSAN. dan seorg lg coming soon.. skrg dia tgh sarat 5bln tuh.. rs xsabar nk tgk baby + bw hadiah tok dia.. hehehe.. beela, sila lah plan awl2 rombongan nak melawat baby nana n coming soon baby tikah pulak... huwaa, seronoknye.. :)

rsnye mcm br smlm je tgglkn matrik. tp hari ni, ko da ade ank kn nana.. ni lah mommy muda.. ank dia sgtla hensem.. like mother like son lah kan.. eh, ape kene mengena hensem ngn mother kn?? ah, lyn jela.. haha.. ni ms kt matrik. muke mmg skema thp badot la. dan sila abaikn batu2 blok itu. walaupn itu hnyla batu blok, serius aku rndu gile nak jejak kaki ke matrik nih. huwaaaaaa.. :(


n then this coming rock mommy.. tikah ni sgtlah rock ms kt matrik dlu. sempoi gile taw. mulut dia cm popcorn. penat melayan. tp best sgt2 dpt kwn ngn dia. hahaha. haish, xsbr nk tgk baby tikah la.. moga tikah selamat melahirkan baby awal january nih. amin.. :) ni lah kenangan gmbr yg ade b'sm tikah ms kt matrik dlu + ms wedding dia. smpai sesat mencr rumah tikah
time tuh.. tp Alhamdulillah, jumpe jgk akhrnye. siap duduk sblh dia ms nak nikah kt msjd tu. tlg pinjmkn smgt sbb dia kt sblh ms tu tgh sebak + terharu.. igt lg ms tu dia genggam kuat sgt2 tgn aku.. aku pn dpt rs debaran dia. tp, berlagak cool la kn. tenangkn dia. hehehe. tikah, ko nak jd
mommy dah. congrats again dear.. :)


p/s : gembira melihat kebahagiaan kwn2 sy.. anda bila pulak????? hehehehe....

Assalamualaikum wbt dan selamat ptg...

PART III...

jom hbskn cerita hari nih. akhrnye lps hbs mkn, kami pn sepakat mengadakan roadshow hari raya. alah, yg mcm d sebalik tabir tula. konon2 d ambang hari raya la nih. happy thp xhengat r time nih. dak2 nih buat mcm rumah sndri tp as usual leader yg suke mengarah itu ini aku la siapa lg kn. dan terima ksh xterhgga buat photographer kami. so, saksikanlah GIRLFRENS in ROADSHOW HARI RAYA... hehehehe..

* Malaysian's top host.. xsesuai.. auww *

* rehat kejap *

* oh, bubbye.. tren nak gerak da *

* entrepreneur yg b'jy *

* cpt sikit, keretapi nk lalu tu *

* ramai sgt, tpt duduk pn xcukup kn *

* ini stesen br.. sila la mencuba ya *

serius syg gile ngn korg + smpai aku gelak2 kt rumah bile igt sume aksi2 kita yg da mcm hape je. so GIRLFRENS, selamat hari raya. tp xpakai baju raya. itulah silap kami. maap dipinta. haha

okla, tu je nk cerita. 1 hari bole jd smpai PART III taw. haha. gonna miss u all GIRLFRENS!! dan aku paling xsuke saat perpisahan itu. tp apakan daya ku. aku hny mampu berdoa moga2 lps ni msh ade jodoh antara kite semua utk d'pertemukn lg. insyaAllah.

ok, nak balik. nak balik. wlpn lbt lg sbnrnye. yeye. esok cuti. nak kemas rumah. maklumlah raya da nk hampir. apa lagi kan tugs pompuan selain masak. mengemas la kan. seronok. sbb bila rumah bersih, mata xsakit dan hati lg la xsakit kan. haha. tp, ramadan da nk pergi. sebak. tipu lah kalo ckp xde rasa ape2 kn. sbb bnda ni hny sekali je sethn. terawikh pn sm. dan skrg ni tggal seminggu je lg. eh, byk da ke amal ko? tlglah rajinkn dri gndakan pahala d penghujung ramadhan ni. tlglah pergi jauh2 sifat malas. dan aku xmahu tergolong dlm klgn org yg rugi. even tgh period pn aku rs ah, ruginye xrebut byk2 peluang. tp nak buat mcm mne, Allah bg cuti. itulah untungnye perempuan kn.

sejak akhr2 ni hdp rs begitu indah. berbunga2. penuh warna warni dan haruman yg menghiburkan jiwa. mgkn sbb keberkatan bln ramadan kot. terima ksh Ya Allah krn mengurniakan aku shbt2 yg sntiasa d sisi.. amin.. :)

pen off~~

Assalamualaikum wbt dan selamat ptg..

PART II..

kan aku da ckp tngu ms sesuai br sambung. ok, agk sesuai. mari sambung. kami menikmati program berbuke puasa ala2 mcm reunion la. bezanya program ni xsemua la join. mana yg ade je. pd mulanya, kami xplan pn nak buke pose b'sm2. tp ats desakan kwn kami bernama voon fei ni, kami turutkn jua. dia nih blajo kt canada. skrg tgh cuti sem dan akn berangkat semula pd mggu hdpn. jd dia sgtla teringin nk jumpe kami. rndu katanya. maklumla, 5thn kami mmg xjumpe lgsg lps SPM. dia kesah ape dia sorg je cina pn. tp yg paling aku tabik r kt dia nih, ckp melayu still power lg la. xpelat lgsg even da lama duduk sana. hahahaha.

asyik msj aku tny bila nak jumpe, then aku pn cdgkn la program buke pose nih. Alhamdulillah, mnjd akhrnye wlpn pg tu hujan lbt gile. rupanya hujn rahmat tu. hehe. bile tgk voon fei nih, teringat ms sekolah menengah dulu. ok, back to school. dia ni sgt2 la pintar. every semester no.1 dlm kelas. xde org boleh rampas takhta ni. rahsia yg aku dpt tgk dr dia nih, seorg yg sgt2 rajin. kalo cikgu lbt msk kelas je, trosla dia siapkn homework. katanya mlm nti bole study. hebat r. dan aku pn rajin la menumpang sekaki belaja ngn dia. sbb dlm kelas aku duduk dpn dia. jd aura dia tu tercmpk la sikit kt aku. mwahahaha. sgt xsombong dan plg best xkedekut ilmu lgsg. kt bwh ni la dia. comel2.. :)

dan kt bwh ini pulak nama dia sue. she can speak mandarin very well. sbb dulu dia sekolah cine kan. jeles2. haha. dia ni pn 5thn xjumpe lps SPM tu. lesap.


ok2, berbalik kpd cerita buke pose tu, kami memilih AYAM PENYET RIA b'dsrkn keputusn majoriti. hehe. sedap hgga menjilat jari kaki. eh, silap. jari je. kaki tu tmbh sndri. haha. naseb baek da booking awl, so xperlulah nk beratur. lps solat mgrb trosla mcm VVIP msk kedai tu dan conquer hbs. hahaha.

* enak bangat ya *

* frens *

* bdk2 clas.. wink2 *

bersambung............................................!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum wbt dan selamat pg...

semalam. 31ogos. bkn bkn. bkn merdeka yg d'sambut. tp laen. sambutan yg aku bilang paling best sepnjg year 2010 ni. tp xnk cerita hr nih. tngu akn dtg.bila ruang waktu utk bercerita tu sgt2 d thp maksima.

semalam. msh lg rs terharu. bila bufday ko da sebulan lebih berlalu tp kwn ko still bg hadiah lg. xpenh lupa. malah stiap thn dia xpenah lupa. betapa aku sgt2 terharu dan sgt2 menghrgai ikatan ini. dan doaku moga2 ikatan ni bknnye spt ikatan tali rafia yg tdk begitu kukuh tp yg aku lbh hrpkn ialah sebuah ikatan yg sgt2 kukuh antara kami. insyaAllah..

semalam. aku rs mcm back to school. bilamana ko da b'umur 22thn tp msh lg dpt kad raya. sweet sungguh. mcm waktu sekolah2 dulu. bezanya ms tu kad raya yg ade kartun2 harga 0.50sen tu. tp skrg nmpk mature la kad rye cover xlg kartun2. tp aku rindu yg the kartun one. dan aku msh simpn dlm satu kotak kt bilik tu kad2 raya dr kwn2 ms zaman sekolah dulu. seronok. da berhabuk2 dlm kotak tu tp still bole bc lg. ah, sedihla bile igt2 balik. dah dah. jgn nk emo2!!

semalam. mcm reunion. wlpn xsemua hadir tp rs lengkap je. bygkn da 5thn berlalu lps aku tgglkn zaman sekolah. ah, rs nk back to school la. dak2 nih cdg nk g serbu sekolah lps rye nih. oh, teruja kot aku. sbb aku rs zmn sekolah paling manis. bile teringat kdg2 ms duduk sorang2 bole gelak tibe2. serius rndu gile nak back to school. dan ble jumpe geng2 sekolah smlm, aku xrs perubhn. msh sama je perangai msg2. itu yg aku suke. mcm kanak2 ribena. frens, u r precious.

dan hari nih bila aku tgk gmbr2 kite, aku rs rndu. rndu nak jumpe lg. nak peluk2. nk pegang tgn. nk tarik2 tudung. nak gosip2 (ni wajib la). nak story2 smpai sume berebut2 nk bercerita. nak snap2 picture. nak mkn sm2. kalo bole sume nak buat sm2. dan aku da mula rndukn kalian. ni la lg mslh aku. bila xjumpe, rndu. bila da jumpe pn rndu lg. habis tu nk mcm mne lg..

tngu aku upload gmbr2 kami.. ohh sgt hot. mcm kanak2 ribena. but i love it. dont wory.

"Ya Allah, terima ksh ats pertemuan smlm slps 5thn, dan doaku moga ikatan p'shbtn antara kami kekal smpai ke akhr hyt.. amin"

nantikan sambungannya.......................................... :)

* hadiah + kad raya *

* sgt sweet.. thanks saf *