Advertise Here

aZie

- Another Blogger Blog's

Assalamualaikum w.b.t n selamat mlm...

pressure? oh, semestinye.. rata2 sume org tgh hadapi bnda yg sm... a lot of works to do... papepn, aku sndri tgh pressure dan hny harapkn yg terbaek je mampu aku lakukn.. dan
moga aku d'permudhkn sgl urusan.. amin.. :) security booth presentation selesai suda.. alhamdulillah.. we try ur best to make it success and fun... :) sedikit kelegaan b'tandang walau ade lg report yg perlu d'selesaikn , dan jgk beberapa asgmnt lg..

hari ni lbh istimewa b'bndg hari2 sblmnye.. wlau byk cerita d sebalik tabirnye, namun aku pasrah.. xnk terlalu ikut perasaan.. make it goes smoothly.. and make it running perfectly...
Ya Allah, andai dgn cara begini akn memulihkn segalanya, aku redha Ya Allah.. tp andai sebaliknye, kau lembutkanlah hatiku dlm menghadapi apa jua.. dan tunjukkanla aku kebenarannye... amin..

nota kaki : usaha tgga kejayaan.. insyaAllah.. :)

Comments: (0)
Assalamualaikum w.b.t n selamat mlm....

lm da xmuhasabah diri... sbb bz dgn hal2 dunia.. bz dgn tggjwb sbg pelajar.. bz dlm mencari ilmu Allah.. bz dgn sgl mcm mslh.. bz dlm menjykan PSM.. Ya Allah beri aku kekuatn dlm menghadapi sglnye dan permudahkanla sglnye.. amin...


'Ya Allah, dimana lagikah dapat ku temui cinta sejati..

kecuali pada cintaMu..

ke mana lagikah hati ini harus berlabuh..

kecuali pada kasihMu..

Jadikanlah hati yg lemah ini ya Allah..

tertambat kukuh hanya padaMU..

Aku mohon redha atas segenap keputusanMu

kesejukan setelah matiku..

kenikmatan memandang wajahMu..

dan kerinduan untuk berjumpa denganMu..

Ampunilah diri ini yang tidak beharga Ya Allah ..

Penuhilah kehinaannya dengan keindahan maghfirahMu’

Amin..


nota kaki : jk aku ade hutg ape2, silalah tuntut dr aku... jk aku ade wt silap@t'ksr bhs@apa2 yg mengguris hati anda secara sedar ataupn xsedar, aku mohon maaf dr hujg rmbut smpai hujg kaki.. jgn membenci aku, tp maafknla sgl kekhilafan aku dan terima lah sgl kekurgn diri ini.. dan jgn lupa menegur aku dgn berhikmah.. insyaAllah.. tkot andai xberkesemptn nk ckp cmni lg nti.. sm2 la kite memaafkn antara satu sm laen.. aku penat dan xnk lg kumpul dosa dgn manusia.. tkot mati nti byk yg d'persoalkn.. dan aku xmampu nk jwb.. maafkn aku kwn2 kalo aku buat salah kt korg.. Ya Allah, jauhkn aku dr sifat2 mazmumah... amin.. :)

Comments: (0)
Assalamualaikum w.b.t dan selamat mlm...

i hv sista 19 years ago.. n i still hv it until now.. yes, i hv.. "patah tumbuh hilang berganti, tp
yg tumbuh xkn sm dgn yg bergnti".. i'm quite agree wit this statement.. although the replacement happen, but nothing similarity.. absolutely not.. but i'm grateful wit wat i hv now.. very grateful.. the feeling how lucky u r when u hv sista.. many things to share wit same gender.. feel "disayangi".. she more understand u rather than others.. thank you Allah.. dun wory, sista will alwiz in my heart.. forever.. thats the promise.. insyaAllah... so plez, appreciate people around u starting from now b'coz when u loss it, u will realize how lucky u r when u hv her.. n hopefully u will not regret at the end... its a common, when people we love in front of us, we alwiz take for granted.. but when they gone, that time u will realize..

thank you to sista 4 everythng u hv done to me..
when i feel sad, u alwiz cheer me up..
when i feel boring, u alwiz make jokes..
when i feel happy, u share the happiness..
when i feel trouble, u alwiz gv support..
when i feel down, u make me up..


u alwiz come no matter i feel.. oh, great sista.. i love u soo much.. hope this relation wont stop here.. hopefully.. may it remain 4ever.. insyaAllah..

"when i look at u, i feel afraid to know u, when i know u, i feel afraid to love u, when i love u, i feel afraid to loss u"

p/s : thank you great sista.. :) may Allah bless u forever till the end.. amin...

Comments: (0)
Assalamualaikum w.b.t n selamat tgh hr...

alhamdulillah, sedikit kelegaan b'tamu jauh d sudut hati... aku tenang dgn sglnye..

"da ok nih.. cume tmbh lg mcm pe yg sy cdgkn td.. gd luck n all the best to u"

walau hny kata2 biasa, namun mampu meniupkn smgt.. i rely need it.. tq my sv.. doakn sy berjaya.. :)

‘Allah tidak akan ubah nasib sesuatu kaum sehingga dia mengubah nasibnya
sendiri.’(Ar-Ra’d:11).

p/s : jgn putus asa.. teruskn usaha.. sila ubah perangai lapuk anda.. da bsr kn.. berfikirla secara matang dan b'sedia menerima teguran mahupn kritikan scr positif.. kite buknla yg terbaek.. tp, xmustahil utk jd terbaek dgn cr berusaha utk jd yg terbaek.. dan bkn hny mengharapkn bulan jatuh ke riba.. insyaAllah... pesanan tok diri sndri yg penuh dgn kekurgn.. :)


Comments: (0)
Assalamualaikum w.b.t n selamat tgh hr...


Di saat aku memerlukan perlindungan,
Namun tiada siapa yang dapat melindungi,
Dia tempat aku berharap,
Yang nyawaku di dalam tanganNya,
Dia tempat aku meminta belas,
Dia itu Allah,
Dialah pelindungku.

Bila aku bersedih hati,
Tetapi tiada yang sudi mendengar,
Dia mendengarkan semua tuturku,
Walau aku cuma menyusun kata senyap di dalam hati,
Walaupun tak sepatah aku tuturkan,
Dia mendengarkan,
Dialah pendengarku.

Dan aku tidak pernah keseorangan,
Meskipun di saat bersendirian,
Setiap gerak-geri makhluk di dalam perhatianNya,
Tidak mengira tempat dan masa,
Dia takkan pernah terlepas pandang,
Dia lah penemanku di mana saja.

Apabila aku memerlukan semangat,
Tetapi tiada yang ingin menjadi pendorong,
Aku tahu aku ada Dia, cukuplah Dia,
Lalu aku rujuk kalamNya,
Kerana di situ aku temui madah-madah indah,
Pembakar sebuah semangat yang hampir malap.

Bila aku rasa dunia ini tidak membahagiakan,
Aku ingat pada janjiNya,
Sesungguhnya bahagia yang kekal adalah syurga,
Tak akan aku temui bahagia itu di dunia,
Lalu aku redhakan segalanya,
Demi untuk bertemu bahagia yang hakiki di sana.


sejak akhr2 nih, sgt penat dgn kerenah pelbagai ragam manusia yg mmg pelbagai.. benarlah kata pepatah, rambut sm hitam, tp hati laen2.. dan kata-kata ini juga, ‘Yang bercahaya tidak semestinya emas’ dan ‘Yang cantik tidaklah semestinya permata’.. u read, u judge...

oh hati, kuatlah engkau dlm m'hadapi apa jua mslh, ujian, dan dugaan yg tlh engkau hadapi, sdg hadapi, dan yg akn engkau hadapi.. aku xtahu sejauh mana engkau kuat dlm menghadapinya.. doaku moga engkau kuat, kuat dan terus kuat.. amin.. :)

p/s : still waiting......... hope everythg will be ok.. insyaAllah..

Comments: (4)
Assalamualaikum w.b.t n selamat pagi..

walau skrg waktu aku sgtla bz dgn p'bagai keje, tp still jgk nk post entry.. thanks a lot to my best friend 4 advice, support, dan segalanye yg tlh menaikkn smgt aku semula smpai ke saat ini ketika aku semakin hr semakin down down dan down... yeah, i need it.. the spirit.. hope it will remains 4ever.. i luv u fren.. :)

"persahabatan adalah hal yg paling indah yg ada d muka bumi ini.. b'syukurlah jika kita memiliki sahabat utk dunia akhirat"


indah kn p'shbtn itu,
bila kite gembira, kita msti ketawa sm2...

indah kn p'shbtn itu,
bila kite sedih, ade yg sudi mndgr luahannye...

indah kn p'shbtn itu,
bila kita b'kwn, kite benar2 ikhlas dlm b'shbt dan bkn krn kepentgn sndri...

indah kn p'shbtn itu,
bila antara kite, xde sikap dengki mendengki...

indah kn p'shbtn itu,
bile terleka, kite saling nasihat menasihati...

indah kn p'shbtn itu,
bila kite kwn, kite syg kwn kite tu mcm diri sndri..

indah kn p'shbtn itu,
bila kite kwn, kite saling menjaga maruah msg2..

indah kn p'shbtn itu,
bile kite sush, cpt saje p'tlgn yg diberi..

indah kn p'shbtn itu,
bile kite b'sm, kite rs indahnya dunia ni..

indah kn p'shbtn tu,
bile ade waktu terluang, kite sntiasa b'sm..

indah kn p'shbtn itu,
bila kite ade ilmu, kite share b'sm...

indah kn p'shbtn itu,
bila kite rs down, ade yg sntiasa d blkg memberi sokongan..

indah kn p'shbtn itu,
bile kite mampu terima kekurgn seseorg tu...

indah kn p'shbtn itu,
bila tiada yg mengkhianatinya...

akhrnye..

indah kn p'shbtn itu,
bila b'shbt, ia adalah krn Allah.. insyaAllah


p/s : kwn senang dicari tp nk jumpe yg btol2 ikhlas berkwn ia bukn mudah.. krn k'ikhlsn seseorg tu xbole d'ukur.. tp, percayalah, bile kite ikhlas b'kwn, xperlu sush2 nk tnjuk, pasti Allah akn menampkkn keikhlsn itu sndri.. statement dr kwn.. benarkah?



Comments: (2)
Assalamualaikum w.b.t n selamat pg..

seronok tgk pg2 ecah nk g joging.. aku? turun bwh amik air semata.. mls sungguh... haha.. post kali ni nk share tntg bengkel database smlm..

sgt seronok krn byk input yg aku dan kwn2 dpt.. serius mmg byk sgt bnda yg da belaja dulu2 da lupe.. so smlm adlh sesi refreshment.. ER Diagram, relational schema, relation 1..1, 1...* and so on.. drpd ni la sume br bole create database.. :) sedar kekurgn diri.. sehebat mne pn kite rs diri kite, msti sntiasa igt ade Allah yg paling hebat.. manusia mudh lupa.. itu hakikat..

bile tgk smgt pnsyarah2, smgt tok wt PSM tu membuak2.. serius, pensyarah2 FSKKP
adalah terbaek.. aku puji pensyarah sndri.. sbb commitement mereka.. sggup wt kelas tok kami semata2 nk kami cemerlang wt PSM... risaukn kami, dan sntiasa mahukn yg terbaek utk kami.. igt ade ke pensyarah nk sibuk2 pasl student tntg PSM.. tp mereka? kau xrs terharu ke? dr kul 10pg-6ptg sggup korban ms.. aku sgt appreciate usaha mereka..aku penah tulis dlm blog dulu ilmu itu msti d'cr.. insyaAllah, moga b'manfaat.. hdp perlukn pengorbnn... tahniah dan terima kasih pensyarah2 FSKKP.. kalian adalah the best... Ya Allah, berkati sgl urusan mereka.. Amin..

one more thing nk share tntg test arab kamis hr tu.. 1st time rs seronok amik test.. sblm ni, kalo amik test, adalah bnda plg pressure.. tp, tdk utk clas arb.. ustaz plg sempoi penah aku jumpe.. hehe..ustaz ckp, kalo nk pndai ckp arab, kene selalu praktis.. yg biasa2 je pn xpe.. silapnye kite t'utama org melayu, kita tkot d'kritik.. tkot org ketawakn, tkot silp ckp, dsb.. padahal
dlm proses p'belajaran tu pstilah ade kesilpnnye.. jom belaja arab~~ ana uhibbu arabic.. syukran Ya Ustaz + sodiqhi + sodiqhati.. :)

ade 2bnda pnting msh blm selesai.. walau hny perkara keduniaan semata, tp ttp menghantui aku dr sehari ke sehari.. Ya Allah, kuatkn smgtku dlm m'hdpi apa jua dan jauhkn aku dr sikap2 mazmumah dan putus asa.. Amin..

penguat smgtku smapai ke saat ini:-

"jika Allah cpt makbulkn doamu, maka DIA menyayangimu, jika Allah lambat makbulkn
doamu, DIA sdg mengujimu, jika Allah tidak makbulkan doamu, bermakna, DIA
merancang yg lbh baik utkmu"

"..dan boleh jd kamu benci akn sesuatu, sdg ia lbh baik bagimu : dan boleh jd
kamu kasihi sesuatu sdg ia mudarat kpdmu. Dan Allah mengetahui, tetapi kamu tdk
mengetahui" (Al-Baqarah : 216)

p/s : byk keje kene siapkn.. dun play2 anymore.. :)


Comments: (2)
Assalamualaikum w.b.t n selamat mlm...

entry kali ni aku nak citer pasal family.. kalo tny kt aku sp paling aku syg kt dunia ni, da pastilah aku akn jwb "my family is everything"... aku pasti begitu jg jwpn kalo tny kt org laen..

ms zaman sekola dulu, aku punye kwn yg sgt tabah d mana dia adalah ank sulung dr 6org adk beradik. sbg ank sulung, dia kene bntu ayah n mak dia sara adk2.. walau hdp dia xsush mana, tp tggjwb tu dia tetp kene buat... biasiswa yg d'peroleh ms sekola dulu xpenah cukup utk dia.. msti hbs dgn alasan katanya kene beli baju raya utk adk2, beli baju sekola n kdg2 byr bil elektrik dsb d rumah.. ms tu, pikiran xmatang, dan aku selalu rs family dia kejam buat cmtu kt dia sdgkn kami msh sekolah lg dia da kene tggung mcm2.. aku sedih ngan kehdpn dia.. 9 thn aku kenal dia..
tp Allah tu adil.. kesukaran dia dulu Allah bls dgn bnda laen.. dia hebat.. aku sntiasa doakn dia b'jy d dunia dan akhirat.. amin..

bila msk matrik pula, aku kenal seorg kwn yg agk berada kehdupnnye.. tp, dia xpenah gembira.. kalo tiba time cuti, dia selalu rs xhepy nk duduk rumah lm2.. katanya, mak ayh bz, adk2 dgn khidupn msg2.. walau dia selalu dpt pe yg dipinta, tp jarang ms b'sm keluarga d'luangkn.. sedih kn?

bila da bsr2 cmni, aku mula berpikir.. sbnrnye kehidupan kite ni mcm2.. stiap org tu berbeza.. ade org kaya, tp xgembira.. ade xkaya, tp gembira, ade yg dpt dua2.. ni alhamdulillah..
pada aku, biarlah kehidupn kite sederhana je, asal KEBAHAGIAAN tu sntiasa ade dlm diri..

terima kasih Ya Allah, krn kau telah anugerahkn aku sebuah keluarga..
aku besyukur krn dpt mengenali seeorang emak..

terima kasih Ya Allah, krn kau telah anugerahkn aku sebuah keluarga..
aku besyukur krn dpt mengenali seeorang abah..

terima kasih Ya Allah, krn kau telah anugerahkn aku sebuah keluarga..
aku besyukur krn dpt mengenali adk beradikku..

walau aku tahu mereka hny pinjaman, tp aku ttp bersyukur krn tnpa mereka hdp xde mkna..
bersyukurla krn kite punye keluarga, krn msh rmai d luar sana yg da xda keluarga..
bersyukurla walau kite xkaya harta, tp kaya hati yg lbh utama.. bersyukurlah walau abah dan emak kite xmodern, tp didikan yg sempurna dr mereka yg ptot kte bggakn..
bersyukurlah ats segala yg tlh keluarga korbankn utk kite..

Alhamdulillah, terima kasih Ya Allah ats segala nikmatmu yg xterhitung byknye.. cuma aku je yg selalu je lupa dan kurg mengucapkn syukur.. insaf2..

p/s : i miss my family soo much.. 2month left to go.. insyaAllah.. kuatkn smgt.. :) ana uhibbu usrati~~

Comments: (0)
Assalamualaikum w.b.t n selamat tgh hr..


penah dgr nama Raudhatus Sakinah (RS)? kalo tny soklan ni kt aku, aku akn jwb penah dgr, tp xbp sure sgt ape RS sbnrnye... bila da search2 br tahu.. RS merujuk kpd suatu tpt yg tlh byk b'js
dlm proses m'bntu remaja2 yg m'hadapi mslh sosial.. antara aktivit yg akn d'lakukan dlm proses pemulihan akhlak remaja2 ni, adalah spt bgn tgh mlm, zikir, tadarus, qiamullail dan byk lg aktiviti2 yg kebanyaknnye m'dekatkn diri kpd Allah..


aku teringat mggu lps bile rumet aku yg menghadiri soft skill2 b'cerita pd kami pasl RS ni.. cerita asal d'sampaikn oleh Pn. Has... berapa rmai kt luar sana yg b'zina, then melahirkn ank luar nikah.. pastu b'tndak kejam m'bunuh bayi tersebut.. nauzubillah.. d mana hilangnya kasih syg dlm diri manusia itu sndri? salah siapa? ni lah p'soalan kite.. mgkn Allah da sedarkn mereka2 bilamana mereka msk ke RS ni.. Allah tu Maha Pengampun dan Penyayang.. jika kite benar2
insaf, ketahuilah pintu taubat tu sntiasa je terbuka..


sekadar muhasabah diri sndri, Mereka mungkin pernah melakukan dosa, namun sesungguhnya Allah itu Maha Pengampun. Kita mungkin tidak melakukan dosa besar, tidak berzina tapi jangan mudah berasa puas hati. Jangan terlalu yakin bahawa kita lebih baik daripada mereka, barangkali, dosa kecil yang kita lakukan terlalu banyak, tanpa kita sedari, ibarat titik-titik hitam yang akhirnya, lama-kelamaan berjaya menghitamkan jiwa kita. Segeralah muhasabah diri, perbaiki segala kelemahan diri. YES, we can change.. moga2 perubahan itu ke arh kebaikan.. Amin..


"dunia luar mmg indah, tp yg indah itulah yg selalu menyesatkn kite.. andai iman kite tak kuat, percayalah kite akn mudah terjebak ke kancah kehinaan.. ya sodiqhati, marilah kite sm2 b'doa moga Allah sntiasa tetapkn iman kite dan t'pelihara dr melakukn laranganNya..Amin"


p/s : takut nk menempuhi dunia luar.. moga sntiasa d landasan yg benar.. Amin..

Comments: (0)
Assalamualaikum w.b.t n selamat mlm...


life is too short to wake up in morning with regrets
so, love the people who treat you right,
and forget about the ones who don't,
and believe,
that everything happens for a reason,
if you get a chance, take it,
if it changes your life, let it,
nobody said that it would be easy,
they just promised,
it would be worth it.


p/s : keje semakin bertambah.... usaha tgga kejayaan... :)

Comments: (0)
Assalamualaikum w.b.t n selamat pg...

aku terpanggil utk post tentang ini.. tentang ada apa dgn 3 mac? dlm kite b'suka ria, kite lupa sesuatu.. lupa bhw 3mac ada kisah sndri.. bezanya berlaku pd tahun berlainan je yg mana kite xhidup lg pd zaman tu.. xpernah nk kaji sejarah Islam.. tp ade ms nk kaji bnda2 lain.. masyaAllah, jahilnya aku.. bila da bc sndri, br tahu sejarah Islam, br rs kekurgn diri.. Ya Allah, aku tak layak utk syurgaMu, namun aku xjgk xupaya nk tanggung siksa nerakaMu.. permudahkan aku dlm mencr keredhaanMu.. insyaAllah...

3 Mac 1924, tahukah kita apakah peristiwa penting yg berlaku pada tarikh keramat ini? Ianya merupakan titik hitam di dalam sejarah umat Islam yang tidak harus dilupakan oleh kaum Muslimin. Pada tarikh inilah umat Islam secara rasmi telah kehilangan perisai dan tonggak tempat mereka berlindung - Khilafah Islamiyyah. Khalifah yang terakhir, Sultan Abdul Majid telah diusir meninggalkan pusat pentadbiran Daulah Khilafah di Turki pada subuh hari tersebut hasil daripada persidangan Majlis Nasional yang diketuai oleh La’natullah Mustafa Kamal melalui konspirasi jahat kafir Barat. Konspirasi ini dapat dilihat dengan jelas daripada ungkapan Menteri Luar Inggeris, Lord Curzon berikutan runtuhnya Daulah Khilafah; “Persoalan utamanya adalah
bahawa Turki telah dihancurkan dan tidak akan bangkit lagi, kerana kita telah menghancurkan kekuatan spiritual mereka, iaitu Khilafah dan Islam” .

Pada hakikatnya, keruntuhan Daulah Khilafah bukanlah sesuatu yang berlaku secara kebetulan. Pertentangan antara dua peradaban ini (Islam dan Kufur) telahpun berlaku sejak awal Rasulullah diangkat sebagai Rasul lagi. Daulah Khilafah yang dirobohkan ini merupakan kesinambungan Negara Islam yang didirikan oleh Rasulullah Sallallahu ‘alaihi wa Sallam di Madinah selepas berlakunya peristiwa Hijrah. Khalifah Abu Bakar As Siddiq merupakan orang
pertama yang memulakan diari Negara Khilafah diikuti oleh Khalifah ‘Umar Al Khattab, Khalifah Osman bin ‘Affan dan Khalifah Ali bin Abu Talib di mana zaman pemerintahan mereka dikenali juga sebagai era Khilafah Rasyidah. Selepas itu kekhilafah diteruskan oleh Bani Umaiyyah
diikuti kekhilafahan Bani Abbasiyah dan terakhir, kekhilafahan Bani Uthmaniyyah yang semuanya berlarutan lebih 1300 tahun.

maklumat lanjut, bole bukak link ni -->
http://www.iluvislam.com/v1/readarticle.php?article_id=2328

sedih bile tgk zaman skrg Islam xhbt mcm dulu lg sebaliknye d'hina.. Allahu Akhbar.. kite xmampu nk angkt Islam mcm shbt2 dahulu, tp sekurg2nye kite ade inisiatif tok ikut ape yg d'perinthkn dlm al-Quran dan Hadis.. moga2 kite tdk mnjd manusia yg turut tergolong dlm golongan penghina Islam, d mana tahu hukum tp msh xambil pusing dgn ape yg d'syariatkn... Wallahua'lam..
Comments: (0)
Assalamualaikum w.b.t n selamat mlm...

Alhamdulillah, krn aku msh lg d'beri kesemptn tok hdp d muka bumi ini.. sedarkah kita sejak akhr2 ni makin byk ujian dr Allah terhdp kita? aku xtahu samada ini bala atau ujian dr Allah ats
kesilpn, kelalaian, dan keasyikan kite sndri..

tiap2 hr kite akn dgr berita tentg gempa bumi.. the latest one adalah d Haiti... sblmnye d Chili n indonesia.. dan byk lg d negara lain.. jg tdk terlepas adalah tanah runtuh dan sbgnya.. masyaAllah, takotnye.. mcm2 berlaku.. walaupn Malaysia bkn slh satu drnya tp sedarkah kita bala Allah tu dtg tnpa dirancg.. kite yg perlu b'sedia dr skrg..

selain tu, isu cuaca yg semakin panas.. cukupla aku buat cth UMP.. kesan dr cuaca yg semakin pns ni, bekalan air pn kekurgn.. byk blok ura2 air xde semakin berleluasa.. nak kata apa lg? ni bala ke ujian?

lihatla dunia skrg.. dunia akhir zaman.. agama d'abaikn, zina b'leluasa, rasuah, pembunuhan, kaum lemah d'tindas, halal haram bercampur.. anak derhaka, penindasan dan segala mcm jenayah lg.. bknkah ini menunjukkan tnda2 kiamat semakin hmpir.. xterpikirkah kite? ini bala ke ujian?


Wahai Manusia! Bertakwalah kepada Tuhanmu; sungguh guncangan (hari)
kiamat itu adalah suatu (kejadian) yang sangat besar. (QS. Al-Hajj:1)


kesimpulannya, kembalilah kpd yg Maha Esa.. b'pegang teguhlah dgn al-quran dan as-sunnah.. insyaAllah.. pintu taubat itu sntiasa terbuka.. mari perbaiki diri kita selagi msh ade kesemptn.. dunia bkn kekal, hny singgahan semata.. aku bkn yg terbaek tok memberi nasihat, tp aku sekadar b'kongsi utk kite fikirkn b'sm.. maaf ats segala kekurgn diri.. jk aku buat silap, tegurlah.. jgn biar aku tros lena dgn kesilpn itu demi kebaikan kite b'sm.. insyaAllah..

p/s : test techno da lps.. alhamdulillah.. ini hny ujian dunia.. ujian akhirat.. wallahua'lam..
Comments: (2)
Assalamualaikum w.b.t n selamat mlm...

Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine

why i say like that?

when we meet trouble, we start to lose control,
when we meet trouble, we hate life so much..
when we meet trouble, we like to blame fate..
when we meet trouble, we like to blame others..
when we meet trouble, we feel very down..

but, there is an advantage when we meet trouble.. do you realize it?

when we meet trouble, we come more closer to Allah..
when we meet trouble, it show Allah loves u..

the proven:-

“Adakah manusia itu menyangka bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; “Kami telah beriman,” sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan
sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang berdusta.” (Al-Ankabut: 2 - 3)

so, enjoy each TROUBLES you have to face b'coz Allah loves u... Allah xkn membebani manusia itu dgn ujian yg d luar kemampuannya.. insyaAllah..

" Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika bertemu seseorang yang sangat bererti dan mendapati pada akhirnya bahawa tidak demikian adanya dan harus melepaskannya pergi."