Advertise Here

aZie

- Another Blogger Blog's

Comments: (0)
Assalamualaikum w.b.t n selamat pagi....


Andai perjuangan ini mudah,
Pasti ramai menyertainya,
Andai perjuangan ini menjanjikan kesenangan,
Pasti ramai yang tertarik padaNya,
Tapi hakikat perjuangan bukan begitu,
Turun naiknya, sakit pedihnya,
Umpama kemanisan yang tidak terhingga,
Andai rebah, bangkitlah semula,
Andai terluka, ingatlah janjiNya....


SELAMAT BERJUANG BUAT AKU DAN SUME KWN2 YG SDG BERTUNGKUS LUMUS MENYIAPKAN PSM II... may GOB bless us... all the best... :)

p/s : smlm sgt seronok krn mood PSM II aku br bermula... stlh sekian lama aku menanti mood itu dtg.. Alhamdulillah.. teruskn usaha azie.. thanks to nurul rahimah rahman krn sudi mnjd peneman n memberi tunjuk ajar... moga kite sm2 berjy.. amin.. :)
Comments: (3)
Assalamualaikum w.b.t n selamat malam....

hr ini sgt penat ye.. krn 4 tpt kene pergi dlm 1 masa semata2 demi menyiapkn task yg tlh d'tugskn... oh technopreneurship... naseb baek aku minat meniaga.. kalo x, bagai melepaskn batuk d tgga je buat keje ni.. haha..

smpai d Majlis Perbandaran Kuantan (MPK), amik giliran n paling memalukn slh g kaunter.. ptotnye kaunter 4 tp aku punyela gabra smpai g kaunter 3.. malu3.. tp, nk control buat2 xtaw je.. pegawai kt situ da senyum2.. oh, xpe2 azie.. belaja dr kesilpn...:)haha.. ms kt kaunter 4, pegawai tu ckp "cik kene pergi ke Pasar Borong tok amik lesen2 ni.. kt sini juz pemprosesan lesen je"... kami wt muke t'cengang2.. da imagine kene g pasar pulak pasni...


* kt dpn MPK wit my partner *


next destination ke pasar borong.. xsushpn nk cr.. krn aku punye pemandu jln yg sgt cekap mencr jln.. hehe... kt sini satu hal la pulak... bole imagine x, ko nk berurusan dlm keadaan org ramai then xde mesin tok tekan amik giliran tu.. kene queue pjg... padahal aku nk amik borang je pn... hoh... aku mengeluh seketika.. tbe2 rs bersyukur dok kt tpt sndri.. SELANGOR tercinta.. aku rndu nk balik SELANGOR.. walau kt sana org selalu ckp byk kes jenayah, tp aku bersyukur..
krn kt sana sume keperluan ade.. Alhamdulillah... bile keadaan cmni, br rs bersyukur tu ade.. terima kasih Ya Allah krn bg peringatan ini...


* sesi interview b'sm pegawai di SSM *


ok, lepas g pasar borong, next ke Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).. actually kt sini aku juz mintk borang tok nk daftar perniagaan.. pergh.. mcm nk buat btol2 je.. xpe2.. ms ni la kite akn blaja sesuatu.. bkn mudah ok nk bukak business yg sah.. igt senang2 je ke nk meniaga.. byk prosedur.. sbg rkyt yg baek, plez follow the rules...:)

n finally lepas settle sume part kami iaitu MPK, PASAR BORONG n SSM, kami ke ECM... sj nk membuang ms lps da settle keje ni... papepn, aku gembira.. MISSION ACCOMPLISH... 4 my partner, sarah amalina rosnan, thanks 4 support, n cooperation.. n tak dilupakan camerawomen kami, kak mira~~~ thanks a lot.. Alhamdulillah... :)

now focusing on next task~~~ Ya Allah permudahkn segala urusanku.. Amin..


Comments: (2)
Assalamualaikum w.b.t n selamat mlm...

Lokasi : Pantai Balok, Pahang
Tarikh : 23-24 Januari 2010
Peserta : 4o org pelajar
Perkara : Memori akhir bersama warga BCN

aku syg korg sume sgt2.. doaku moga p'shbtn yg terjalin ini akn b'kekalan smpai akhr hyt.. dan moga kite sume peroleh kejayaan hidup d dunia mahupn akhirat.. Amin...


* program membasuh ayam + ikan dsb beramai2 *


* teruja bergambar d laut *


* jom memancing *


* gurls 3BCN *


* muke ceria *


* yeah.. excited melompat dlm air *


* boys 3BCN *


* bola tampar beregu *


* bbq time for dinner *


* gitaris 3BCN *



* proses membuat unggun api *



F.R.E.N.S.H.I.P.F.O.R.E.V.E.R


azie.sarah.mira.baiyyah.zetti.wani.fatem.emy.mar.aily.shamini.shereen.nadia.nurul.zakira.
bahiyah.ju.athirah.ain.najdah.veethia.basirah

aie.nawi.ejat.uzairi.zaki.mujahid.shahrul.azam.arep.shabri.faizal.asyran.pijo.wan.
senol.jejek.chan.hann.king.wai kit.wei xin.ngiap.ng chui.loke.romie.ong.clarence



Comments: (2)
Assalamualaikum w.b.t n selamat malam...

entry yg lalu aku tlh b'cerita tntg bufday abah... now your turn, mint.. hehe... actually, 4 hari yg lalu aku b'sm rumet2 + rumet mint tlh mengadakn plan yg sgt baek.. d'sebabkn kekangan ms, kami sepakat tok celebrate bufday mint awl dr tarikhnye...

mint look so speechles during this celebration.. sory mint xgtaw ko awl2.. kalo x, xjdla surprisenye... n ktorg sgtla enjoy dgn this celebration..

starting pukul 11pg da b'tolak dr UMP... n then tros ke mydin.. biasela nk beli brg2 cket.. alang2 da kua tu, elok gunakn sebaeknye... haha.. dr mydin, kami tros ke ECM... menikmati mkn tgh hr yg pd mulanya d'rncg d Chicken Rice Shop akhrnye b'hjrah ke Laksa Shack.. sbb penghijrahan xde.. suke2 nk b'hijrah.. haha...



seterusnye menonton citer yg aku bole bg 10star... serius.. asyik gelak je dlm tu smpai rs nk pecah perot.. citer ape ek yg best sgt tu? haha.......... "ADNAN SEMPIT".. kalo sp2 rs tension, aku suggest g la tgk citer ni.. "wa ckp sm lu la... mantap" xnyesal punye.. haha...

next destination adalah ke SINARAN... mende la SINARAN nie.. ok2,buat p'tm kalinye aku karok d Kuantan ni.. tpt not bad la.. sbb dpt bilik yg bsr glerr, private n i'm satisfy...
aku rs ms tu mmg sume nk enjoy2 je.. serius release tnsion sbb sume membr2 satu kepala... layan~~~~


finally, inilah yg d'tngu2.. menyambut bufday mint d TC.. konon nk wt intro dulu, ktorg mkn mcD dulu.. after tu brla kuarkn kek tok mint... then b'jln2 d bazar dpn TC.. rambang mata tgk mcm2 ade... smpai d ump sekitar pukul 11mlm.. maka, dgn ini genapla 12 jam kami
spend ms b'sm2... seronok mmg xterkata...

terima kasih Ya Allah ats p'shbtn ini.. ukhwah fillah... aku syg mereka sume..:)




for mint...

hepy bufday 2 u,
hepy bufday 2 u,
hepy bufday to mint,
hepy bufday to u...
wish : moga kejyaan, kebahagiaan, dan keredhaan Allah sentiasa b'sm mu... amin..:)


p/s: td 1st class arab.. sgt seronok ok bile kau rs blur2 je nk jwb n nk tulis jawi... dan kurg confident.. it's ok.. practice make perfect.. all the best azie..:) hehe...
Comments: (0)

insan ini,
amat bermakna dlm hidupku,
tanpa mereka,
aku xmungkin wujud d dunia ini...


insan ini,
mengajar aku erti kehidupan,
mendidik aku begitu sempurna,
sehingga mnjadi aku yg skrg...


insan ini,
walau sesusah mana pun,
tidak penah mengenal erti putus asa,
kerana itu aku amat menyayangi mereka...


insan ini,
cinta pertama aku,
walau dtg berjuta cinta,
namun xmungkin dpt melawan cinta yg satu ini...


insan ini,
adalah pemberian Allah,
yg paling besar dlm hidupku,
insyaAllah tdk sekali akn kupersiakan...


insan ini,
hanyalah pinjaman dari Pencipta,
terima kasih Ya Allah krn mengutuskn insan ini dlm hidupku,
walau aku tahu Kau akan mengambilnya kembali...


Ya Allah,
Berkatilah hidupnya,
Rahmatilah usianya,
Kerana insan ini lah bidadariku di dunia,
Biarpun sementara,
Namun sisa hidupku mahu dihabiskan bersamanya...



SELAMAT HARI LAHIR ABAH... moga peroleh kebahagiaan hidup d dunia mahupn akhirat.. Amin.. anakmu amat2 menyayangi dirimu... terima kasih abah utk segalanye..
moga aku dpt membalas jasa kalian suatu hari nanti..:) amin....

p/s : sayangilah ibu bapa sementara msh ade umur mereka.. krn kite xkn tahu bile kite akn kehilgn mereka... jdla ank yg baek serta gembiraknla mereka.. insyaAllah hidupmu akn diberkati.. pesanan tok diri sndri jgk~~~


Comments: (0)
Ya Allah... Ya Allah...
Ya Allah... Ya Allah...
Ya Allah... Ya Allah...
Ya Allah... Ya Allah...

Di keheningan malam
Tafakur di kesyahduaan
Merindui janji-Mu Tuhan
Bantuan di perjuangan

Kutitiskan air mata
Taubat segala dosa
Moga terangkat penghijap kalbu
Antara kau dan aku

Ya Allah ya Tuhanku
Kusujud pada kudrat-Mu
Kuserahkan jiwa ragaku
Pada takdir iradhat-Mu

Pimpinlah daku dalam redha-Mu
Kasihi daku dalam rahmat-Mu
Hanya pada-Mu aku mengadu
Ya Allah ya Tuhanku

Ya Allah... Ya Allah...
Ya Allah... Ya Allah...
Ya Allah... Ya Allah...
Ya Allah... Ya Allah...


i love this song soo much since primary skool lg.. msh igt lg lagu ni dipasang ketika kt sekola ag ade buat qiamullail.. bygkn br berumur 10thn ms tu, aku bole igt lagu ni smpaila skrg..
alhamdulillah.. terima kasih Ya Allah ats ingatan ini...

5C's that must be apply:-

1) Cintakan Allah & Rasul : berusaha jd hamba yg taat pd penciptaNya serta m'amalkn sunnah2 Rasulullah S.A.W

2) Cintakan keluarga : berusaha utk jd ank yg solehah sbg hadiah utk ibu bapa

3) Cintakan ilmu : berusaha menuntut serta mencari ilmu sepertimana yg disuruh oleh Rasulullah S.A.W.. igt azie, ilmu tu xdtg dgn sndrinye.. krn rajin n pandai rebut peluang.. insyaAllah..

4) Cintakan persaingan : b'saing secara sihat b'sm2 rakan spt dlm pelajaran mahupn ilmu agama...

5) Cintakan ummah : berusaha menyayangi saudara sesama Islam... insyaAllah..

teringat kata2 seorg ustaz, utk mndpt kebahagiaan hidup, cubalah amalkn 5C's ini.. insyaAllah b'kesan... u deserve for it.. :)
Comments: (0)

Asalamualaikum w.b.t n selamat tgh hr...

tok entry kali ni, aku nk ckp pasl penggunaan kalimah "Allah". aku percaya isu ni msti sume org penh dgr sbb sdg hangat d'perkatakn.. tok yg xambil kesah, msti rs isu ni cm xde pape effect pn. tp, bg yg diberi kesedaran pasti sedikit sbyk akn terasa jgk.

siapakah kite tok m'pertikaikn isu ini? kite rs sakit hati ble org bkn Islam nk menggunakn kalimah "Allah" dlm kitab mereka.. smpai ada yg b'tndak bakar gereja n so on.. Aku teringat kata2 seorg ustzh, knape kte nk marah dgn bnda tu sdgkn Allah itu milik semua.. krn kte sedia maklum stiap agama itu percaya adenye suatu kuasa besar. bezanye kepercyaan msg2 itu adalah mengikut agamanya yg tersndri..

berbalik kpd isu kalimah "Allah" ini, jgn mudah melatah wahai saudara2 ku.. cuma mgkn kite tkot penggunaan kalimah "Allah" ini boleh menimbulkn salah paham bg mereka yg kurg ilmu agama... ape yg penting, sblm kite nk membidas ape2, kukuhkn bnda yg asas dlm diri iaitu akidah kite.. insyaAllah bile akidah da kukuh, yg laen2 pasti akn hebat jg.. seperti kata en abdullah ms mengupas isu ni smlm, yg penting pemahaman kite n sejauh mne kte ni btol2 menghayati stiap ape yg d'perintahkn..

sebetulnye, aku bknla org yg lyk tok b'ckp tntg hal ni, tp cukupla sekadar perkongsian b'sm tntg pe yg aku tahu... carilah ilmu, carilah hidayah Allah, krn ia tdk dtg dgn sndirinya.. marilah kte b'sm2 memantapkn akidah kte.. sbb kite sedia maklum manusia ni imannye sentiasa turun naek.. ape yg bole kte lakukn, berusaha tok meningkatknnye... insyaAllah..

Ya Allah, kau peliharalah agama Islam dari anasir2 jahat.. Amin..

"Sesungguhnya brg siapa yg mencari petunjuk Allah, nescaya Allah akn memberinya.. "

sekadar perkongsian b'sm.. maaf ats segala kekurangan..
Comments: (2)
Assalamualaikum w.b.t n selamat tgh hr...

pertama-tamanya syukur ke hadrat Ilahi krn aku msh lg d'pnjgkn usia dan diberi kesihtn yg baek smpai tgh hr ni... Alhamdulillah...

kelas br hbs dr kul 8 smpai kul 1 td.. sgt letih n aku sgt2 mengantok.. maaf en abdullah krn xtumpukn perhatian... ngeh3.. dan aku sgt2 la tertarik dgn tazkirah pendek dr ustaz kamil pg td.. ble renung sejenak kata2 dia, terlints d fikirn betapa msh hinanye aku sbgai hambanya dan masih ade byk lg yg aku alpa... baru bab ibadat dia tny, aku da blur2, blom lg bab laen..
jahil kn... malunya pd Allah..

pengajaran : every single thing is important in islam.. jgn ambil mudah / lengah je.. if u love Allah, follow all rule.. jgn ckp kau syg Allah tp dlm ms yg sm kau buat jg larangannye.. pkir2 kn b'sm.. pesanan tok diri sndri jgk.. transform azie... transform ke arah kebaikan.. amin..

berbalik kpd tjok entry, smlm pelajar2 network tlh d'bw ke Telekom cwgn beserah di kuantan.
lwtn yg penuh ilmiah aku rasakn selain dpt b'gmbr d sana sini.

aku tdk mahu berceloteh pjg lebar di sini krn terlalu byk tok diceritakan sepanjg lwatan smlm diadakn. bgku, cukupla aku katakn lawatan itu sgtla best dan penuh ilmiah. buat kalian sume, jgnla lpskn peluang jk ade lg aktiviti mcm nie.. krn peluang itu tdk selalunye hadir. ia dtg hny sekali. terpulg pd kte utk merebutnye atau membiarkn shj ia berlalu... jd lps ni kalo ade lg aktiviti2 seumpama ni atau ape2 shj, jgn lepaskn peluang.. mari gunakn sebaeknye..

n aku blaja sesuatu actually. life as a student ni byk sgt trasform aku. mengenal pahit manis kehidpn. blaja utk sentiasa motivate diri sndri, hargai stiap ape yg ade, syukuri ape yg diberi, nikmati hari2 yg indah, enjoy the problems n so on.. indah kn hidup ni... dan di sebalik stiap ape yg berlaku tu, perlu d'letakkn matlamat bahawa pasti ade hikmah d ats sglnye.. yg hny diketahui olehNya..:)

ok2, skrg biarkn hny gmbr yg berbicara:-


* berkumpul d bus stop.. menanti kwn2 laen smpai *


* berehat sebentar di pantai batu hitam *

* welcome to stesen satelit *


* hbs taklimat *


* excited tgk bsr sgt bnda alah ni *


* warga 3BCN + lecturers + TM yg besar gler *


sekadar itu sahaja.. sesungguhnye yg baek itu dtg dr Allah, dan yg buruk itu dtg dr kelemahan diri ini... jom hijrah ke arh kebaikan.. insyaAllah.. :)

Comments: (0)
Assalamualaikum w.b.t n selamat mlm...

seronok kn ble dpt celebrate bufday ramai2.. selain menjimatkn kos, dpt jg b'kongsi kegembiraan b'sm2.. haha... :) buat sahabat2 + adk2 t'syg, SELAMAT HARI LAHIR.. moga
Allah rahmati kamu semua selalu.. Amin..


* 1 kek = 5 org *


* riang gembira *


* IN-SMARTIVE merapatkn kami... fren 4eva... amin *


* smile *


doaku, moga ukhwah yg terjalin antara kami ini akn kekal smpai akhr hyt.. insyaAllah.. :)
seronok kua ngan korg.. pjg umo kte kua lg.. :) weee~~~~

Comments: (3)
Assalamualaikum w.b.t n selamat malam...

"kalau kite masih xdpt lupakan sesuatu bnda yg pahit dlm hidup atau masih mengenang kisah pahit itu atau masih rs sakit hati bila mengenangnya, bermakna kite masih belum sepenuhnye memaafkn seseorg tu"

benarkah??

i'm quite agree wit this statement... sbb nk memaafkn tu mmg mudah utk dilafazkn d bibir..
tp utk benar2 memaafkn it takes time... but it not impossible..

buat anda d luar sana dan jg buat diri ini, maafkanlah sesiapa je yg penah buat kesilapan kt diri kte.. krn mereka jg manusia biasa sm spt kte.. kdg2 mereka jg alpa.. begitu jg dgn diri kte sndri..
walau sush tok memaafkn, tp cubala... sekurang2nye kte da cube belajar tok ikhlas memaafkan...

di sini, aku nk memohon maaf kpd sesiapa je yg t'bc blog ni, andai kenal diri ini n penah rs sakit hati gile2 kt aku, aku mintk maaf byk2... sbb aku tkot andai aku xberkesemptn atau terlambat nk mintk maaf kt korg satu hr nti.. cherish this beautiful life~~~ krn kte xselamanye d dunia ini...aku xnk selamanya hdp dibenci org, dan xnk terlepas nikmati yg indah2 dlm hdp ini..

p/s : thanks kpd "bdk kecik" yg tlh mengajar statement ini..:) rely appreciate..
Comments: (2)
Ke arah mana halanya
Bagi insan yang terleka
Mengejar nikmat dunia
Bagaikan hidup selamanya
Tak peduli dosa noda
Seksa azab neraka
Hidup jauh dari rahmatNya

Terpedaya pada dunia
Pentas ciptaan manusia
Terlupa pada segala
Mengikut nafsu semata
Membiar syaitan beraja
Di hati dan juga jiwa
Mengejar dunia penuh debu dosa

Teguhkanlah iman dalam diri
Moga dikau akan merasai
Betapa indah nikmat Ilahi
Dan yakin kau akan dirahmati

Harus kau percaya dengan pasti
Dunia tidak kekal abadi
Hanya menguji cekalnya hati
Sebagai khalifah yang sejati

Tak perlu kau meragui
Andai teguh keimananmu
Pasti bahagia menanti
Di akhirat yang abadi


nice lyrics... aku sgt tersentuh dgn stiap kata2 dlm lirik ni... Ya Allah, kau teguhkanlah imanku...
jgn kau pesongkn hatiku ke arah kemungkaran... aku tkot xtertanggung nti dosa2 yg byk tu andai kau biarkan aku tros bergelumang dgn dosa... peliharalah aku Ya Allah dr segala tipu daya dunia... Amin...


Comments: (0)
Assalamualaikum w.b.t n selamat malam...

aku bahagia bila b'sm mereka.. ms cuti sem bln 12 hr tue, kami tlh hang out b'sm2...
dr alamanda --> the mines.. sgt seronok.. sj upload gmbr utk d'jdkn kenangan ble da hbs UMP nti.. aku suke sume gmbr2 nie~~~ weeee.. benarkah perbezaan umo bkn penghalang kebahagiaan?? hehe... sbb aku syg kak mira n kak bayah sgt2... :) n also bdk tue... phm2 sndiri r.. haha... krn aku selesa dgn diri sndiri ble bersm mereka..


* mari menggilakn diri *


* posing kt luar the mines *


* air2 ini sgt menarik kn? *


* mkn subway... lapar glerr *


* thanks cik sarah 4 da valuable pictures *


ok3, sok class aku kul 8 n aku still membloging.. haish... 5/4 presentation PSM II.... wargh......
tkotnye.. ok,azie.. jgn membuang ms lg.. mari berusaha... :)
permudahkn segalanye Ya Allah.. Amin.. :)

Comments: (2)
Assalamualaikum w.b.t n selamat ptg...

penah dgr perkataan "KECEWA"???? aku "KECEWA" ke??? kata kak mira, aku kecewa.. btol ke?? mungkin.. aku pn xpasti... kita akn rs kecewa bila bnda yg kita nk sgt2 xdpt, dan bole jd kite jg akn rs kecewa kalo
kita dikhianati...

memaafkn memang mudh, tp utk melupakannye... xsume org bole hadapinye..
tnyla sape2 pn, nk lupakn bnda yg pahit dlm hidup itulah bnda paling sush.. sbb kite bkn malaikat yg hatinya sentiasa bersih.. sebaliknye kite adalah manusia yg ade pasang surut imannye... tepuk dada, tnyla diri sndri..

jgn slhkn aku kalo aku kurang b'manis muke, b'tegur sapa, b'ramah mesra, or ape sahaja..
krn aku jg adalah manusia yg xkn lari dr perasaan kecewa.. kecewa bile kasih syg dan kepercyaan yg diberi d'bls sebaliknye.. bila hati da kosong, mcm tu la jdnye..
kejamkah aku?? kejamkah aku jika bertindak sedemikian? bkn aku xcube, tp mgkn mengambil sedikit masa.. krn hati yg terluka, perlu jg disapu ubt.. dan aku masih lg mencari2 ubtnye.. doakn aku menemuinya.. Amin..

duhai hati yg jahat, pergilah kau dr hidupku... berilah aku kesemptn utk menikmati ketenangan hdp ini... aku xingin hdp tros dibelenggu kekecewaan ini.. sakit... Ya Allah, kau mengerti setiap yg tersembunyi d lubuk hatiku.. Permudahknlah segala urusanku Ya Allah.. Amin...

ni sem terakhir d UMP.. insyaAllah.. cherish this last sem.. mampukah aku??
Comments: (0)
Assalamualaikum w.b.t n selamat ptg...

syukur ke hadrat Ilahi krn aku n my rumets selamat pulg ke UMP... actually, aku br pulang dr johor... menikmati cuti thn baru 2010 yg ada dgn aktiviti2 yg da lama xbuat... a big thanks for my rumete, NORAZILA BT KAMARULZAMAN... uniknye krn ktorg mempunyai nama yg sm.. tp nama bapak laen la.. haha... n a big thanks for their family.. kalo korg nk tahu, family dia adalah family besar yg paling happening aku penah jumpe... serius..

pengalaman ini sgt manis aku rskan.. ni pertama kali aku smpai ke Labis, Segamat..
xtawla lps ni msh ade kesemptn nk ke sana lg or tak.. insyaAllah kalo b'kesemptn, aku ingin sekali lg ke sana.. menikmati pemandangan kelapa sawit sepnjg pejlnn ke Segamat sesuatu yg cukup indah.. krn aku jarang d'hidangkn dgn pemandgn spt itu d ibu kota.. jd jgn salahkn aku jika aku terlalu teruja.. :)

kemudian kami ke pasar malam b'sm2, ke kolam Air Panas, ni sgtla best.. 1st time mencecahkn kaki ke dlm kolam air panas ni, huhhh.. Allah je yg tahu cmne panasnye air tu.. tp aku terpegun saat melihat golongan tua mahupn muda dgn slumbernye siap baring2 lg.. then, aku pn xnk lpskn peluang utk mencubanye.. aku jg terbyg kalau la panas kt dunia da cmni, cmne la agknye panas api neraka.. Nauzubillah.. Moga d'jauhkn Ya Allah..

keesokannye aku meluangkn ms ke Hutan Lipur Sungai Bantang, Bekok... pemandgn yg cukup indah.. sgt ramai manusia yg dtg ke sini utk b'suka ria dan mgkn jua utk menenangkn fikiran atau melepaskn stress mcm aku.. haha..

akhirnya makan mlm b'sm family zila... ayah dia ckp ni adlh mkn mlm bsr sempena menyambut kdtgn thn baru.. mcm2 lauk ade smpai senak perot mkn... haha... aku xtaw nk gmbrkn cmne perasaan semasa d sana.. cukupla aku katakn ini adalah pengalaman yg sgt manis.. terima kasih xterhgga buat zila sekeluarga ats lynn kalian yg sgt SUPERB..:) doaku, moga Allah murahkn rezeki kalian sekeluarga dan peroleh kebahagiaan hidup.. amin...


* ceria *


* masa ni air semakin dalam sbb br lps hujan *


* penat berkelah *


* aku gembira *


terima kasih daun keladi, laen kali jumpe lagi... :)
Comments: (4)

Assalamualaikum w.b.t n selamat malam...

HAPPY NEW YEAR 2010

doaku:-

  • moga 2010 membw 1001 kebaikan dan rahmat dlm hidupku..
  • moga jua hari2 yg mendatang m'bw yg indah2..
  • moga aku jd anak yg solehah, kakak yg baek, sahabt yg prihatin, dan manusia yg bermoral..
  • moga amalan semakin b'tmbh kpdNya..
  • moga aku berjy menamatkn pengajian d UMP utk last semester ini..
  • moga aku, seluruh keluargaku serta seluruh umat manusia d'beri kesihtn yg baek..
  • moga Malaysia terus aman..
  • moga d'permudahkan segala urusanku..
  • moga aku lbh tabah dan redha ats segala ujian yg diberi olehNya..
AMIN... :)

oppss... lupe somethg.. azie, jgn garang2 sgt thn nie~~~ bole ke?? hahaha... :)