Advertise Here

aZie

- Another Blogger Blog's

* hepy bufday teh *


* makan2 *


Assalamualaikum w.b.t n selamat ptg..

Alhamdulillah, hr ni adalah 31/12/09.. b'mksd hr t'akhr dlm thn 2009 ni... dan aku msh lg diberi kesemptn tok hdp d muka bumi ini.. terima kasih Ya Allah...

kalo nk d'imbas semula sgl peristawa sepnjg thn 2009 ni, rsnye xmampu tok aku coretkn.. biala yg berlalu tu tros mnjd sejarah.. akn ku lestarikn sglnye d sudut hati kecil ini... aku xmahu mengenang sglnye biarpn semanis mana pn peristiwa itu, atau sepahit mana pn peristiwa itu.. krn bg aku, yg tinggal itu akn tetp tggl sbg kenangan... biala sgl peristiwa2 itu mnjd pengubat d kala aku merindu...

Life must go on xkirela apa jua yg b'laku... itu kata2 yg sering aku dgr... ya, aku agree... krn kite xboleh selamanye hdp d'bayangi kenangan ms lalu... krn bg aku, kenangan itula yg mnjdkn kte lbh matang, lbh b'fikiran t'buka, dan lbh pndai menilai dan sgl mcm yg aku tlh pelajari...

beralih kpd thn 2009 yg akn melabuhkn tirainye lg beberp jam, smlm adalah the last day dlm thn 2009 aku rs aku enjoy hbs... smbut bufday rumete b'sm2.. aku rs gembira... krn bkn selalu peluang ni ada.. dan aku sgt appreciate kwn2 d sekeliling aku... doaku, biala p'shbtn yg t'jalin ini akn kekal utk selamanye...

Amin... :)


SEMALAM adalah SEJARAH, HARI INI adalah KENYATAAN, dan ESOK adalah HARAPAN
Assalamualaikum w.b.t & selamat malam..

tepat pukul 7.30mlm, aku tlh selamat tbe ke UMP... alhamdulillah krn sumenye b'jln dgn baek... "TERUSKAN PERJUANGAN".. itu kata2 smgt dr abah td.. haha.. kelakar rs..:)
saat ini ada perasaan rndu mula menggamit diri.. rindu gelak tawa + masakan mak + story2 + gado2 ngan adek + jalan2.. oh, sungguh.. kalaula ms itu bole diputar semula..
papepun, demi merealisasikn impian mak & abah, aku msti tabah.. xbole putus asa cmni, xbole sensitip sgt.. mampukah aku??

esok sem baru akn b'mula.. sem6.. aku da thn akhr skrg nie.. alhamdulillah.. aku xpenah sgka akn capai sejauh nie.. sbb dulu belaja xpenah serius.. maen2 je lebih..
ble da bsr cmni, br rs matang sikit.. brla ade smgt nk blaja.. haha..:) hope smgt cmni akn tros b'kekalan smpai bile2.. amin..

dgn b'mulenye sem6 sok, maka secara rasminye aku mengumumkn "TAMAT CUTI SEMESTER".. wargh.... ni bnda paling xdisukai..
but, life must go on.. "WELCOME SEM 6".. may success be mine... :) Amin..

sepanjang cuti nie, aku b'jy tgk byk glerr muvee.. seronok sgt2, sbb kat UMP aku jarang spent masa tgk muvee.. haha.. antaranya, BOYS OVER FLOWER, PISAU CUKUR, LOVE HAPPEN, SANTAU, n ZOMBIELAND... nk tgk chipmunks tp xkesampaian.. oh, it's ok.. may b next time..:)
papepn, enjoy sgt2...

dan JUTAAN TERIMA KASIH buat sume kawan2 yg meluangkn ms b'sm aku
s'pnjg cuti semester nie.. aku syg korg sgt2.. :) nti kalo cuti, kite kua lg k.. haha..
"FRIENDSHIP NEVER DIE"


* sunway pyramid + muvee + food court JUSCO + shopping *


* ktm UKM + alamanda + the mines + aiskrem mcd + subway *


* mid valley + muvee + chicken rice shop + shopping *



S.E.L.A.M.A.T.M.E.M.U.L.A.K.A.N.S.E.M.B.A.R.U.A.L.L.T.H.E.B.E.S.T

Comments: (0)
Assalamualaikum w.b.t n selamat ptg..

br balik dr shoppg b'sm family terchenta...
lg 3 hr akn pulg ke UMP.. satu perasaan malas mula menular dlm diri tiap
kali mahu pulg ke sana.. sungguh, aku malas..
tp, abah selalu pesan, xpe angah berkorban skrg tok 3thn je..
aku selalu igt pesan itu.. dan pesan itu jgk yg m'jdkn aku kuat..
thanks abah 4 being such a great ABAH for me..:)

4 my frens, terima kasih krn mengisi cuti2 ini
b'sm aktiviti2 yg indah.. sungguh aku amt m'hrgainya..
esok last trip wit my frens..
xsabar weh nk jumpe korg esok..
hope sume b'jln lncr.. :)
b4 new sem start, mari enjoykn diri puas2 dlu..
tp, jgn over sgt.. igt Allah sntiasa.. heee~~~
pesanan tok dri sndri...
Assalamualaikum w.b.t & selamat pg...

PENGUMUMAN RASMI KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SEMESTER 1 2009/2010..

ni bnda pertama yg aku bc ms bukak e-comm pelajar td..
perasaan b'cmpur dlm hati.. tkot.. sume ada..
nk xnk kena tgk gk.. hoho..

aku da buat yg t'baek n takat tu je yg aku mampu capai..
alhamdulillah, tiada kata2 indah yg mampu aku ungkapkn..
hny ini sahaja..

doaku, moga aku dpt tamatkn pengajianku d UMP
smpai hbs semester n b'jy grade dgn cemerlang.. amin..:)

SEM BARU... BUKA LEMBARAN BARU... BUKU BARU... TAHUN BARU... AZAM BARU... :)

jia you, aja2 fighting, good luck, semoga berjaya AZIE... Amin.. :)
Comments: (2)
Assalamualaikum w.b.t dan selamat malam...

selamat tahun baru 1431H...

BUKU BARU...

Doaku,
moga 12 BULAN mendatang penuh CEMERLANG,
52 MINGGU penuh KEBAHAGIAAN,'
365 HARI penuh KEBERKATAN,
8760 JAM penuh KASIH SAYANG,
525600 MINIT penuh KESYUKURAN,
dan,
31536000 SAAT dalam KEREDHAANNYA...

AMIN.. ;)
Comments: (0)
* BESFREN 4EVA... AMIN *


Assalamualaikum w.b.t dan selamat pg...

ya, masih segar d ingatanku kenangan kite b'sm.. sejak dr sekola rendah aku mengenali kalian..
walau ms tu aku terlalu muda tok memahami apa eti pershbtn, tp aku bhgia b'sm kalian..
suka dan duka kite kongsi b'sm.. pergi sekola + makan + bermain + belajar..
semua kite lakukan b'sm.. sunggu indah saat dan ketika itu.. kini, sume tlh berubah..
berubah dr segi fizikal + mental.. mgkn jarak waktu menjadikn kite semakin matang...
walau jauh mana kita, jarang mne kite b'temu or b'tny kabar,
ketahuilah sahabat aku syg korg sgt2 n aku xpenah lupekn korg.. moga
ikatan p'shbtn kite yg da b'usia 10thn ni, akan kekal smpai akhr hyt.. amin..

buat shbtku NOR RIZAN, NOR ADILAH, SYAHIDAH MARIAM n NUR FATIN LIYANA,
terima kasih ats p'shbtn ini... terima kasih ats reunion ini stlh 10thn...
terima kasih ats ms yg d'luangkn b'sm2 tok tgk wyg + mkn + lepak + b'cerita..
aku pasti merindui kalian nti.. doaku, moga kite sume peroleh kejyaan hidup d dunia mahupn
akhirat.. serta mendpt keredhaanNya.. Amin.. :)

memories never dies... :)
Comments: (6)
Assalamualaikum w..b.t dan selamat pg...

musim2 cuti semester, masaku byk d'hbskn dgn menonton tv.. haha.. antara rncgn yg aku xpenah lepaskn adalah IDOLA KECIL2.. rncgn ni sgtla best krn peserta2nya adalah bdk2 kecik yg sgtla kiut2 n memiliki vokal suara yg sedap.. serius.. keep it up adek2..:)


IDOLA KECIL2 d'wakili oleh sam, ain, dayana, fienaz, tasha, aril, azzam, nurul, jiha n maulud.. smlm cdeh glerr tgk sam tarik diri kua dr rncgn nie.. cdeh woo.. :( dia satu2nye bgsa cina yg msk n bahasa melayu dia sgtla fluent... n dia paling comel ye.. :) biasala, adat p'tndgn...

bg sesapa yg terlepas peluang or xpenah tgk rncgn ni, silalah berbuat demikian..
conform korg xkn kecewa.. mmg BEST~~~

saksikan IDOLA KECIL2 DI TV9 setiap hari SABTU : 9.30MLM.. & ulangan hari
RABU : 10.30MLM.. (promote2).. ngeh3..

SELAMAT BERGEMBIRA N SELAMAT MENONTON.. :)
Comments: (4)
kadang2 kite rs org tu KAWAN kite,
tp sbnrnye dia adalah LAWAN... Sp tahu kn?

kadang2 dia b'pura2 baek depan kite,
tp d blkg kite... Sp tahu kn?

kadang2 dia hny kawan dgn kite krn kepentingan,
xkesala kepentgn dr segi apa pn... Sp tahu kn?

kadang2 kite rs nk percaya sume yg d'katakan,
walau dia sentiasa menidakkn kebenaran... Sp tahu kn?

kadang2 kite rs d'hargai dan penting dlm hidup dia,
tp hakikatnye dia xpenah kesah dgn kehadiran kite... Sp tahu kn?

kadang2 bila kite sush/kesedihan,
penah dia care pasal kite... Sp tahu kn?

kadang2 dia ckp dia syg kite,
tp sejauh mne syg dia tu... Sp tahu kn?

kadang2 kite da cuba buat yg t'baek,
tp kite msh gagal, mgkn ada hkmhnye... Sp tahu kn?

kadang2 kite selalu d'perslhkn/jd mgsa,
walau kite d tpt yg benar... Sp tahu kn?

kadang2 dgn hanya 1 kesilpn,
kite akn d'benci org... Sp tahu kn?

kadang2 kite selalu nk jg hati org,
tp ade ke org kesah hati kite... Sp tahu kn?

kadang2 kite selalu pikir pasal org,
ade ke org pikir pasal kite... Sp tahu kn?

kadang2 kite selalu b'sgka baek/ b'fikiran positif,
tp org sentiasa b'anggpn buruk/-ve kt kite... Sp tahu kn?

kadang2 kite rs diri kite baek,
tp kite xpenah tenang dr sgl macam mslh... Sp tahu kn?

kadang2 kite da jd cukup jahat,
tp org msh xpuas hati lg... Sp tahu kn?

kadang2 kite rs MATI tu penyelesai sglnye,
tp sejauh mne p'sediaan kite... Sp tahu kn?



"HAKIKATNYE BILA KITE BERGELAR MANUSIA, KITE XBOLEH LARI DR SEMUA KADANG2 DI ATS.. HADAPILA IA DGN TABAH KRN SETIAP MANUSIA ITU PUNYA KELEBIHAN DAN KEKURANGANNYA YG TERSENDIRI.. TERIMALAH IA DGN HATI YG REDHA KRN KADANG2 ITULAH YG MENGAJAR KITE ERTI KEHIDUPAN SEBENAR DAN MENJADIKAN KITE LEBIH BERWASPADA"