Advertise Here

aZie

- Another Blogger Blog's

Assalamualaikum & selamat malam... ye ke mlm?? ah, xkesa la...
tbe2 aku teruja nk wt blog sndri.. xtaula knape, tp keinginan tu dtg tbe2... mgkn sbb kebosanan tahap dewa dok sorg2 kt blik m'dorong aku tok wat blog ni... rumete aku da balik umh hr ahd tu, tggalkan aku... teh, gd luck.. drive leklok ek... nti leh bw aku round2 seluruh johor (aku tuntut nie).... haha...

so, aku fulfill keinginan aku utk create blog sndri.... ni blajr create sndri tau....
malu nk mintk tenaga pengajar dr sarah (ajar aku wt yahoo mail) , n zetti (ajar aku wt gmail)..... tq ye kwn2... jasa kalian akn aku kenang smpai ble2.. haha.... masih t'ngiang2 lg kata2 zetti, m'rangkap teman sekelasku dr sem1 aku kt UMP ni, pd hr isnin, 8/6/09, sume kwn2 ade blog sndri... aku je xamik port... pastu, zetti ckp, "malula kalo dak komp xde blog".. geram ngan ayt tuh... so, zetti.... aku da wat blog nie... u better watchout.. comment aku byk2 pasni... tp,sy bdk br blajr... kalo salah tlg tunjukkn... hahaha...

nk citer pasal pe ek hr ni... mmm...

ha,hr ni mmg letih glerr... nak tau knape? start dr lps subuh aku xtdo... xcited punye pasal nk g canselori awl2... b'mula s'awal 8pg, aku, zetty, kila, emy, ijan n diba d'solek oleh jurumekap profesional cik nani m'rgkap knik2.... haha.. sbnrnye, hr ni merupakn hr paling b'sejarah selama aku berada 2thn kt UMP nie... Majlis Pelancaran Buku 'HAKNUK' & Perasmian Karnival USAHANITA UMP... tok post kali nie, aku nk mention tntg buku nama "Haknuk" tu... nampk cm simple je nama buku tu, tp byk pahit manis yg tlh aku n kwn2 seramai 13org dr kelab In-Smartive lalui s'pnjg the making of Haknuk ni... ketuanye yg plg sporting r kat dunia ni yg penah aku jpe, nk tau sp.. cukupla aku pggil abg wan jela.... tq abg wan ats tunjuk ajar, pengaruh & kuasa anda pd kami semua... kalo abg wan bc post ni, cnfm bgga gle... haha... d sini, aku bknla nk m'bgga diri, tp rs hepy sgt sbb buku tu d'rasmikn sndri oleh kebwh duli yg t'amat mulia, Tengku Puan Pahang, Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah Binti Al-Mutawakkil 'Alallah Sultan Iskandar Al-Haj... bkn senang woo nk dpt peluang cmni... rely appreciate it.. amin.. :)

kt bwh ni aku selitkn gk beberapa photoshot s'pnjg the making of 'Haknuk' from 17-27 November 2008... sekadar nk mengimbas kenangan lalu... org laen dok b'seronok ngah cte sem time ni, aku n team Haknuk je xpasal2 kena balik UMP....... hoho...


* ni la team2 yg tlh m'jayakn 'Haknuk'*



*ni gmbr kami lg d kg kuala boh, cameron highlands*


*b'sm sebahagian dr anak2 org asli.. eh, silap bkn org asli.. da tuka nama Orang Kita tau..*


*adib n aiman.. rndu gler kat bdk 2org ni...*

*1st time aku g Cameron Highlands... sejuk gler time nie...*


*research di JHEOA (Jab. Hal Ehwal Org Asli) d Cameron Highlands*


*research d Muzium Orang Asli Gombak b'sm En Muhd Jiwa...*


*research t'akhr d Arkib Negara....*


aku dok m'bebel2 pasal 'Haknuk' kt ats ni.. msti ade yg xtau mende la 'Haknuk' tu... ha, sbnrnye, Haknuk tu adlh bhs mskt Orang Kita (suku kaum semai) yg b'maksud 'Kasih'... nama buku ni d'ambil sempena dgn nama program kami iaitu Projek Semaian Kasih... so, t'ciptalah Haknuk = Kasih...

waa... aku da penatla menaip... lapar plk tbe2.. nk mkn mggi jap lg (xbaek utk kesihtn. jgn ikt tabiat aku)... haha... cukupla setakat ni dlu tok 1st post aku d blog nie... sbrg idea & komen amatla d'alu-alukn....:)

ok, sehingga b'jumpe lg... daa~