Advertise Here

aZie

- Another Blogger Blog's

Comments: (0)

Assamualaikum wbt

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ عَلَيْهَا مَلَائِكَةٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ لَا يَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَيَفْعَلُونَ مَا يُؤْمَرُونَ

Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang kasar, keras, dan tidak mendurhakai Allâh terhadap apa yang diperintahkan-Nya kepada mereka dan selalu mengerjakan apa yang diperintahkan.
[at-Tahrîm/66:6]

Untuk semua pahit manis, suka duka, ketawa gembira yg dikongsi dan dirasa bersm, akan aku kenang dan abadikan segalanya dihati..

Terima kasih family. Moge Allah kumpulkan kita semua sm2 kat syurga nanti. Aamin..

                           Assalamualaikum wbt.

        Peranan Wanita Dalam Pembangunan Ummah


Alhamdulillah, dipilih oleh Allah utk hadir ke majlis ilmu. Permulaan thn 2017 dgn hadir ke sini. Byk sgt ilmu yg dpt. Boleh follow fb majlis arraudhah.

Antara intipati forum yg dpt disimpulkan:-

Hadis Nabi - Apabila kalian melihat taman-taman syurga  maka masuklah ke dalamnya. 

Hadis Nabi - Sebaik-baik kalian adalah yg bermanfaat kepada org lain. 

Apabila Allah mencintai seorang hamba, maka ia akn diuji. 

Wahai sahabatku sekalian, jgn berlari ketika kau diuji, jgn menjauh ketika kau diuji kerana fahamilah:

1) pengujinya adalah Allah, segalanya berlaku dgn kehendak Allah. Allah menguji bkn utk menjatuhkanmu, tetapi utk menaikkan darjatmu disisiNya.

2) Apabila diuji, segeralah melambai/menyerah. Aku tdk berdaya Ya Allah, hny kepadaMu aku meminta.

3) Mendekatlah kpd Penciptamu dan perbaiki diri dgn meninggalkan sgl laranganNya.

4) Husnuzon dgn Allah. Yakin sgl yg berlaku pasti ade hikmah dan balasan yg terbaek akn diberikan.

5) Titipkan kpd Allah, Hasbunallah wa nikmal wakil. Cukuplah Allah bagiku. 

"Dunia ini adalah permainan sahaja, dan kematian adalah peringatan yg terbaek. apakah bekalan yg sedang engkau persiapkan dlm menghadapi kematianmu.."

"Yang termulia antara kamu adalah yg paling bertakwa.."

Apakah 3 perkara yg paling disukai Nabi Muhammad Saw:-

1) solat yg khusyuk
2) wangi wangian
3) wanita yg solehah

Marilah kita bersama-sama usaha utk memperbaiki diri menjd muslimah solehah. Mudah mudahan Allah memberkati dan meredhai kte semua. Aamin..


Comments: (0)

Assalamualaikum wbt.

Baru perasan harini ade date canteek 170317. Dan date canteek ni jg membawa makna yg bsr dlm hdpku. Eh xdela bsr mne pn! Hihihi.

Alhamdulillah, akhirnya selama 5thn berkhidmat di GSD, I finally decided to step out from my so called "comfort zone". It's not an easy decision. Too many things to be consider. And i come out with one big decision - yes, try new thing, with hope to expand my career growth. Mudah mudahan.

And today was my last day at this team. Still same company, just change to the new team. Hello, i'm still there. Don't be sad korg! Ececehhh. Tipulah kalau ckp xsedih lgsg. Hatiku bkn sekeras kayu, wlpn nmpk mcm xbeperasaan je selalu.. hahaha.. mix feeling. I'm gonna miss everything. Surely!

To my great manager, kak daruni, thank you for always supporting and trust me during my work. To all my teammates, korg mmg awesome. Thank you for all the knowledge sharing, laughter and tears together. To my besfren yg selalu tepuk dan sembur kata2 semangat, ko mmg akn disayangi selamanya. **u know who u r** aknku igt semua nasehatmu.. hahahaha

Just hope, everythg went well in the new team. Semoge aku bisa cpt belaja dan terang ht utk terima ilmu baru. Semoge ape jua cbrn dan dugaan kt team br menjdkn aku lbh kuat dan matang. Brlah nampak mcm org nk msk umur 30 kn. Ahaks. Agk2 xboleh, nak msk GSD smla bole x? Hopefully x r. Hahahaha.

Ok selamat maju jaya utk diri sndri.
All the best.
Ya Allah, Kau permudahkanlah semua urusanku. Sesungguhnya tiada yg kekal melainkan hny Engkau.. aamin ya rabbal alamin.

Last picture with my manager and jirans plg rapat.. hahahaha.